Mel Gibson legjobb filmjei, amiket neked is látnod kell

  • 3 év ago
  • 7312 Views
  • 0 1
Mel Gibson legjobb filmjei, amiket neked is látnod kell

Az Oscar-díjas Mel Gibsonról ellehet mondani, hogy filmes berkeken belül ezermesternek számít, hiszen egy személyben színész, producer, rendező, szinkronhang, forgatókönyvíró és ügyvezető producer is. A legendás színész többször is padlót fogott már, ám úgy tűnik megint csak sikerült kikecmeregnie a gödörből.

Alábbi listánkban összeválogattuk a kedvenc filmjeinket tőle, melyekben színészként vállalt szerepet.

10. Palimadár (Bird on a Wire, 1990)

Palimadár (Bird on a Wire, 1990)

A főhős (Mel Gibson) egy detroiti benzinkútnál dolgozik, de mint kiderül, már sokfajta munkát végzett és többször cserélt nevet is. Fiatal fiúként néhány narkós gengszter ellen vallott, és a banda még ma is keresi. Már éppen rendeződni látszik élete, amikor megjelennek üldözői, de szerelme, a szép szőke ügyvédnő (Goldie Hawn) megmenti.

9. Halhatatlan szerelem (Forever Young, 1992)

Halhatatlan szerelem (Forever Young, 1992)

Daniel (Mel Gibson), a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent (Jamie Lee Curtis). Mielőtt azonban ezt meg tehetné, barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát, míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

8. Katonák voltunk (We Were Soldiers, 2002)

Katonák voltunk (We Were Soldiers, 2002)

Egy újonnan alakult helikopteres alakulat az első bevetésére készül, amelyen 400 katonának kell megtisztítania a terepet. A katonák helikopteren érkeznek az Észak-Vietnámban található Halál völgyébe, ahol 2000 vietnámi katonával kell szembenézniük. Hal Moore (Mel Gibson) ezredes nem titkolja, hogy a bevetésről sokan nem fognak visszatérni, de megígéri, hogy ő lesz az első, aki kiszáll a gépből, és ha életben marad, akkor ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a helikopterbe. A körülzárt katonák között jócskán akadnak újoncok is, a tűzkeresztség pedig sokkal kegyetlenebb, mint gondolták volna.

7. Váltságdíj (Ransom, 1996)

Váltságdíj (Ransom, 1996)

A leggazdagabb és legbefolyásosabb ember sem lehet biztonságban, az emberi gonoszság őt is bármikor utolérheti. Tom Mullen (Mel Gibson) a sikeres üzletember sem gondolta volna, hogy egy nap a legszörnyűbb rémálma válik valóra: elrabolják a fiát. Miután belátja, hogy a hatóságok nem tudnak segíteni rajta, elkeseredésében vakmerő lépést tesz: a váltságdíjat vérdíjként tűzi ki az emberrablók fejére.

1 2 3