Ezt a 6 filmet neked is látnod kell, ha imádsz főzni vagy enni!

  • 2 év ago
  • 1946 Views
  • 1 1
Ezt a 6 filmet neked is látnod kell, ha imádsz főzni vagy enni!

Akármerre jársz a Világban, az étel mindenhol meghatározó a népek kultúrájában. Összeszedtünk Nektek néhány produkciót, ami a sütés-főzés szerteágazó szokásairól, receptjeiről szól.

Lesz köztük mese film, vígjáték, klasszikus és dráma is. Főzzetek egy finom vacsit és nézzetek egy jó filmet!

1) Az élet ízei (2014)

Az élet ízei (2014)

Egy indiai család Franciaországba költözik. A két nemzet kultúrája totális ellentéte egymásnak, hát még a konyhájuk. A család egy jól menő, elit francia étteremmel szemben nyitja ki a hangos, illatos, túl színes, zajos éttermét. Végül egy igen exkluzív francia-indiai konyha sül ki belőle.

2) Koala a konyhában (2005)

Koala a konyhában (2005)

A német film egy séfről és rég nem látott kisfiáról szól. A találkozásukkor van azonban egy Ausztrália szagú meglepetés is, egy koala. Az apa fia találkozás és összeszokás amúgy sem egyszerű, hát még ha ott egy állat is a konyhában.

3) A séf (2014)

A séf (2014)

A séfek élete nem könnyű. Van, hogy tönkre megy a házasságuk, a főnökkel a kapcsolatuk, az éttermi állásuk. Érzékenyek, és ezzel tisztában is vannak. Egy nagy törés új távlatokat hozhat. Régi álmát váltja valóra főhősünk (Jon Favreau) egy étkező kocsival, amivel járja az utcákat fiával és alkalmazottaival, éhes szájakat etetve.

4) L’ecsó (2007)

L'ecsó (2007)

Bizonyára minden konyhában sündörgő személy egyik kedvence ez a mese. Akik még nem látták a történet a következő. Franciaországban a konyha a minden és ezt Remy, a patkány is tudja. Szerelmese a jó minőségű, illatos, jól elkészített kajának. Álma hogy séfként egy éttermi konyha szerves része legyen.

5) Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009)

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Két nő két korban főz. A fiatal hölgy (Amy Adams), hogy önmagát megtalálja, nekiáll az általa bálványozott, híres receptkönyv író (Meryl Streep) és szakácsnő menüit elkészíteni kisebb nagyobb sikerrel. Házassága majdnem rá megy erre a hóbortra, azonban életükkel párhuzamosan betekinthetünk az idősebb hölgy nem könnyű, de álomba illő mindennapjaiba is.

6) Én, a séf (2012)

Én, a séf (2012)

Jean Reno mondhatjuk, hogy igazi francia különlegesség. A filmben egy kényes, de formálható konyhafőnökként tűnik fel aki szereti a hagyományokat és a megszokott rendet. Jön azonban egy „zöldfülű” (Michaël Youn), aki felborítja a komfortérzetet és nagyot alkot.

10 színész, akik gyermekeikkel közösen szerepeltek egy filmben

(Forrás: Filmezzünk)

//bluegirl//