Nicolas Cage legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

  • 2 év ago
  • 10662 Views
  • 3 2
Nicolas Cage legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

Nicolas Cage a következő kiváló színész, aki terítékre terül honlapunkon. Az Oscar-díjas előadóművész, akinek az eredeti neve Nicholas Kim Coppola.

1994-ben Nicolas Cage már elismert színésznek számított. Filmenkénti gázsija négymillió dollár körül mozgott, megengedhette tehát, hogy szerepválasztását ne a felajánlott összeg, hanem a forgatókönyv minősége befolyásolja. Valószínűleg ez mostanában már nem így van, hiszen kis túlzással havonta jelenik meg egy új film előzetese az ő főszereplésével. Azonban mi most nem a gagyik táborát szeretnénk ismertetni, hanem azokat a produkciókat vettük egy kalap alá, melyek nekünk a legjobban tetszettek tőle.

10. HA/VER (2010)

HA/VER (2010)

Dave (Aaron Johnson) a kamaszok teljesen átlagos életét éli, talán annyiban különbözik kortársaitól, hogy rengeteg képregényt olvas. A szuperhősök töténetein felbátorodva úgy dönt, hogy ő is hősnek áll. Bár még nem sikerült megtalálnia, hogy miben is rejlenének emberfeletti képességei, de már van jelemeze és neve: ő Kick-Ass. Védelmezi a gyengéket és bajbajutottatakat, miközben sokszor ő maga is bajba kerül. Egy ilyen alkalommal  két másik önjelölt igazságosztó menti ki szorult helyzetéből, az apa-lánya páros, Big Dadd és Hit Girl. Közös erővel elindulnak, hogy leszámoljanak Frank D’Amicottal, a város mindenható drogbárójával.

9. Angyalok városa (1998)

Angyalok városa (1998)

Seth (Nicolas Cage) egy angyal, aki a holtak lelkét vezeti az öröklétbe. Még soha nem tapasztalta a halandó létet, nem tapintott és nem ízlelt még korábban. Az egyik kórházban egy napon megpillantja Dr. Maggie Rice-t (Meg Ryan), az ügyes és szépséges sebésznőt. Seth-nek hatalmában áll megmutatkozni Maggie előtt, de a lány túl misztikusnak találja a nem hétköznapi találkozást. Seth összeismerkedik az egyik pácienssel, Nathaniel Messingerrel (Dennis Franz), aki azt állítja, hogy egykor ő is angyal volt, de saját akaratából alászállott, és a halandók életét választotta. Seth nagy döntésre szánja rá magát, de a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogy tervezte.

8. Las Vegas, végállomás (1995)

Las Vegas, végállomás (1995)

Ben Sanderson (Nicolas Cage) egykor híres forgatókönyvíró volt, de miután felesége elhagyta őt a fiukkal, az alkoholhoz fordult. Alkoholizmusa lassan mindent feléget körülötte, Ben karrierjének gyakorlatilag vége. A férfi úgy dönt, hogy Las Vegasba utazik, és halálra issza magát. A fények városában megismerkedik Serával (Elisabeth Shue), a prostituálttal, akivel viharos viszonyba kezd, sőt bele is szeret a nőbe. Sera szintén komoly problémákkal küzd, mégis úgy döntenek, hogy összeköltöznek egy rövid időre, de nem próbálják befolyásolni egymást.

7. Tolvajtempó (2000)

Tolvajtempó (2000)

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

1 2 3