Mel Gibson legjobb filmjei, amiket neked is látnod kell

  • 2 év ago
  • 7254 Views
  • 0 1
Mel Gibson legjobb filmjei, amiket neked is látnod kell

Az Oscar-díjas Mel Gibsonról ellehet mondani, hogy filmes berkeken belül ezermesternek számít, hiszen egy személyben színész, producer, rendező, szinkronhang, forgatókönyvíró és ügyvezető producer is. A legendás színész többször is padlót fogott már, ám úgy tűnik megint csak sikerült kikecmeregnie a gödörből.

3. A hazafi (The Patriot, 2000)

A hazafi (The Patriot, 2000)

Benjamin Martin (Mel Gibson), a hétgyermekes családapa igyekszik békében élni, pedig régebben ő is kivette a részét a háborúskodásból. De a történelem ismétli önmagát, és az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) az első között önként jelentkezik. Egy brit katona azonban megöli a fiút. Ettől kezdve már Benjamin sem tud érzéketlen maradni, újra fegyvert ragad, és miközben a hazáért küzd, meg akarja torolni fia halálát is.

2. Halálos fegyver-franchise (1987-1998)

Halálos fegyver-franchise (1987-1998)

Martin Riggs (Mel Gibson) nyomozó, a felesége halála óta nehezen talál magára. Szinte megszállottan keresi a veszélyt. Új rendőrtársa, a színes bőrű, megfontolt Murtough (Danny Glover) eleinte egyáltalán nem örül annak, hogy együtt dolgoznak. A különös nyomozópárosnak ezúttal egy fiatal prostituált öngyilkosságát kell kivizsgálnia. A nyomozás során egykori CIA-ügynökökből álló zsoldosbandára bukkannak, akik a vietnami háború óta kábítószerrel kereskednek.

1. A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Sir William Wallace (Mel Gibson) a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward (Patrick McGoohan), angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

15 improvizált jelenet, amelyet bennhagytak kedvenc filmjeinkben

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3