13 ikonikus színész, akik mára már eltűntek a rivaldafényből

  • 4 hónap ago
  • 737 Views
  • 0 0
13 ikonikus színész, akik mára már eltűntek a rivaldafényből

Néha a színészeknek elég csupán egy szerep ahhoz, hogy világszerte híresek legyenek. Valószínűleg több olyan sztár is eszünkbe juthat, akiknek ugyancsak voltak nagy szerepeik, de utána már nem kaptak több kiemelkedő szerepet.

Mi, a Toppont.hu-nál úgy döntöttünk, hogy felkutatjuk ezeket a színészeket és színésznőket. Megdöbbentő volt, amikor megtudtuk, hogy közülük néhányan a mai napig is aktívan dolgoznak az iparágban, míg mások úgy döntöttek, hogy hátat fordítanak filmes karrierjüknek.

13. Hayden Christensen

Az akkor 19 éves Hayden Christensen Anakin Skywalker szerepének köszönhetően vált világhírűvé a Star Wars előzmény-filmjeiben. A rendező, George Lucas úgynevezett „sötét” potenciált látott a fiatalemberben, ami tökéletes volt a karakter megformálására. Bár a nézők eleinte nem voltak elragadtatva Christensen színészi képességeitől, A hazugsággyárosban és a Hipervándorban megcsillogtathatta tudását. Ám Christensennek azóta nem voltak nagy projektjei.

12. Danny Lloyd

Apjának köszönhetően Danny Lloyd már 6 évesen híressé vált, amikor bemutatkozott Kubrick Ragyogás című filmjében. Dannyt 5000 jelöltből választották ki, aki 6 meghallgatáson vett részt. A rendező azért kedvelte Lloyd-ot, mert sokáig meg tudott maradni a karakterében. Köztudott, hogy Kubrick mindent megtett, hogy megvédje a gyermek pszichés egészségét, így még csak el sem mondta neki, hogy az ifjút egy horrorfilmbe szerződtette. Lloyd csak 16 évesen szerzett tudomást a film valódi cselekményéről. Sajnos ez a szerep volt számára az egyetlen nagy filmes szereplése. 10 évesen otthagyta a filmszakmát, és biológiaprofesszor lett. Csak 2019-ben jelent meg ismét a képernyőn az Álom doktor című filmben.

11. Katherine Heigl

Katherine Heigl főként Izzie Stevens szerepéről híres A Grace klinika című sorozatból. A színésznő ezen kívül részt vett számos sikeres filmben is, mint például a Felkoppintva, A csúf igazság, vagy a Bérgyilkosék. Projektjei és díjra jelölései viszont csak a 2005 és 2012 közötti évekre korlátozódott. Ezután karrierje hanyatlásnak indult, de pozitív maradt, és folytatta munkáját. Legutóbbi projektje, melyben főszerepet kapott, az a Szentjánosbogár lányok című széria.

10. Zach Galligan

Zach Galligan pályafutását a ’90-es évek elején kezdte, majd azután vált híressé, hogy megjelent a Szörnyecskék és a Waxwork filmsorozat. Bár később feltűnt a film folytatásában, de a továbbiakban nem futott be nagy karriert. Ennek ellenére soha nem hagyott fel a színészkedéssel, és évente legalább egyszer szerepel filmben, bár azóta sincs nagyobb szerepe.

9. Aaron Eckhart

Aaron Eckhart népszerűsége 2000-ben robbanásszerűen megugrott, amikor szerepelt az Erin Brockovich – Zűrös természet című filmben. Mind a film, mind a színészi alakítása jó kritikákat kapott. Az egyik ikonikus szerepe Harvey Dent volt Christopher Nolan A sötét lovag című filmjében. Jelenleg jó és rossz filmekkel megélt már hullámvölgyeket. Ennek ellenére továbbra is folytatja munkáját. Reméljük, hogy a legnagyobb szerepei még csak ezután jönnek.

1 2 3