Jim Carrey legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 5396 Views
  • 3 2
10 Jim Carrey film, amit képtelenség volna megunni

A „Gumiarcúnak” is nevezett Jim Carrey legismertebb jeleneteit Ace Ventura szerepében láthatjuk. Emellett jó néhány drámai szerepben is kiválóan megállta a helyét.

6. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Joel (Jim Carrey) és Clementine (Kate Winslet) találkoznak, megismerik egymást és összekötik életüket. Egy új eljárásnak köszönhetően Clementine kitörölteti emlékeiből Joelt. Amikor a férfi erre rájön, ő is megteszi ugyanezt. Azonban ahogy telik az idő, úgy bukkannak felszínre Clementine foszlányai, s a férfi rádöbben: nem tudja örökre kitörölni Clementine emlékét, mert az iránta érzett szerelme örök és elpusztíthatatlan.

5. Hanta Boy (Liar Liar, 1997)

Hanta Boy (Liar Liar, 1997)

Fletcher Reede (Jim Carrey) sztárügyvéd, amihez hozzátartozik, hogy füllent, kamuzik, hazudik, amikor és akinek kell. Karrierje miatt sokszor még fiát, Maxet (Justin Cooper) is elhanyagolja, és nem tartja be az ígéreteit. Max ezért azt kívánja születésnapjára, hogy az apja ne tudjon többé hazudni. Másnap Fletcher komoly problémákkal szembesül, mert mindig kiszalad a száján, amit gondol…

4. A Maszk (The Mask, 1994)

A Maszk (The Mask, 1994)

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) nem a legszerencsésebb figura, sőt. Az ügyetlen és esendő banki alkalmazott éli szürke és eseménytelen életét, amit kutyájával, Milow-val oszt meg. Egy nap azonban egy furcsa, ősi maszk mindent megváltoztat: az értéktelennek tűnő faálarc ugyanis emberfeletti erőt kölcsönöz viselőjének. Stanleyből így egy szórakoztató, forgószél-szerű, ellenállhatatlan figura lesz, ám a maszk rossz kezekbe kerülve veszélyt is jelenthet. Stanley-n múlik, hogy mi lesz a titokzatos erő sorsa, és kié lesz a legszebb lány keze.

1 2 3