Jim Carrey legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

  • 2 év ago
  • 5371 Views
  • 3 2
10 Jim Carrey film, amit képtelenség volna megunni

A „Gumiarcúnak” is nevezett Jim Carrey legismertebb jeleneteit Ace Ventura szerepében láthatjuk. Emellett jó néhány drámai szerepben is kiválóan megállta a helyét.

Most róla állítottunk össze egy toplistát, mely a 10 kedvenc filmünket tartalmazza.

10. Dick és Jane trükkjei (Fun with Dick and Jane, 2005)

Dick és Jane trükkjei (Fun with Dick and Jane, 2005)

Dick (Jim Carrey) és Jane (Téa Leoni) boldog életet élnek, dúskálnak a gazdagságban és a földi javakban, mígnem egy napon Dick elveszti jól menő munkáját, holott a közelmúltban léptették elő. Ráadásul nemrég beszélte rá a feleségét, hogy mondjon fel, hiszen már egyedül is képes eltartani a családot. Alig van megtakarított pénzük, így hát a házuk is elúszni látszik. Dick úgy dönt, hogy nem hagy mindent veszni, inkább felcsap bűnözőnek. A házaspár nekilát, hogy visszalopja azt, ami az övék volt.

9. A grincs (How the Grinch Stole Christmas, 2000)

A grincs (How the Grinch Stole Christmas, 2000)

Egy apró hópihében egy egész kis világ rejtőzik. Itt található Kifalva, amit a pisze orrú Kik népesítenek be. Kedvenc ünnepük a karácsony, melyet lázas készülődéssel várnak. Lelkesen díszítgetik takaros városukat, mindenki lázban ég. Egyedül a kis Cindy (Taylor Momsen) néz furcsán erre a színes kavalkádra. Nem messze lakik valaki, aki viszont kifejezetten gyűlöli a karácsonyt, ő a Grincs (Jim Carrey). A kis Cindy nem hiszi el a zöld lényről szóló mendemondákat. Azt szeretné, ha idén a Grincs lenne Kifalván a karácsonyi mókamester. Maga indul útnak, hogy átadja neki a meghívót.

8. Ember a Holdon (Man on the Moon, 1999)

Ember a Holdon (Man on the Moon, 1999)

A huszadik század egyik legkiemelkedőbb komikusának, Andy Kaufmannak az életét tárja elénk Jim Carrey. A szeretve gyűlölt, gyűlölve szeretett sztár, aki meghódította Amerikát, és akiről még ma is legendák terjednek, vitatott személyiség volt, aki szerette maga körül felkavarni az állóvizet, és soha nem riadt vissza egy kis botránykeltéstől, ha nevetés lett a vége.

7. A minden6ó (Bruce Almighty, 2003)

A minden6ó (Bruce Almighty, 2003)

Bruce Nolan (Jim Carrey)minden vágya, hogy hírolvasó lehessen a Buffalo városi televíziónál, végül mégis riválisára, Evan Baxterre (Steve Carell) esik a választás. Bruce dühében elveszíti a fejét egy élő közvetítés alkalmával, és barátnője mellett sem talál vigaszt. Még az Úrra (Morgan Freeman) is haragszik, aki megelégeli, hogy Bruce állandóan zsörtölődik, mindig mást hibáztat , ezért felruházza őt végtelen hatalmával, és Bruce-nak be kell látnia: Isten feladata egyáltalán nem könnyű.

1 2 3