A 10 leghátborzongatóbb paranormális rejtély, amely valóban igaznak bizonyult

  • 3 év ago
  • 10386 Views
  • 1 4
A 10 leghátborzongatóbb paranormális rejtély, amely valóban igaznak bizonyult

A “paranormális” olyan kifejezés, amelyet olyan szokatlan és rendkívüli jelenségekre használnak, amiket a tudomány nem tud megmagyarázni. A történelem folyamán számos titokzatos esemény történt, amelyekről azt állították, hogy paranormálisak, mivel nem volt más elfogadható magyarázat.

Azonban itt van 10 hátborzongató történet, amely valóban megtörtént.

1) Jose Alvarez 2008-ban készítette ezt a felvételt a gnómról, Argentínában

Egy harmincezres argentin kisváros, Generali Güemes teljes lakosságát tartja rettegésben egy kapucnis törpe. A helyiek csak “hátborzongató gnómnak” hívják a kizárólag éjszaka, és akkor is csak oldalazva közlekedő törpét, írja a Sun. A rejtélyes alakot már le is filmezték. Egy csapat tinédzser egy éjszaka éppen horgászkalandokat beszélt át, amikor különös zajra figyeltek fel. “Olyan volt, mintha valaki köveket dobálna. Odanéztünk, a fű mozgott. Azt gondoltuk, csak egy kutya, de amikor előbukkant a gnóm, mind nagyon megijedtünk” – mesélte az eseményeket rögzítő José Alvárez.

José szerint a helyiek már régóta tudnak a gnómról, de eddig senki sem mert odamenni hozzá. “Ez nem vicc, mi a mai napig nem merünk sötétedés után kimenni. Ahogy senki más sem” – nyilatkozta José az El Tribuno című argentin lapnak. Elmondása szerint egyik barátja annyira megrémült, hogy kórházba kellett szállítani.

2) Freddie Jackson és az Ő szelleme

A képet 1919-ben készítették, először pedig 1975-ben hozták nyilvánosságra. A fotó egy csoportkép, amely a Goddard osztagot ábrázolja, akik az első világháborúban szolgáltak. A képen egy extra arc is feltűnik. Sokan úgy gondolják, hogy Freddy Jackson szelleme látható a felvételen, akinek éppen aznap volt a temetése. A szerencsétlenül járt férfit egy repülőgép propellere gyilkolta meg.

3) Az ördög lábnyoma Angliában

A dél-angliai Devon megye lakói épp békésen szundítottak ágyaikban, amikor 1855. február 8-ának éjjelén egy titokzatos lény elszórta különös lábnyomát szerte a környéken. Mivel egész éjjel sűrűn havazott, a korán kelő gazdáknak azonnal feltűntek a hóban hagyott fekete, patkóforma nyomok. A sosem látott jelenség azonnal hiedelmek és spekulációk sorát indította el, az eset híre pedig nemcsak egész Angliát, de az egész világot bejárta.A rejtélyes lábnyomok több mint 160 kilométeren át kanyarogtak szerte a megyében, az Exe-folyótól Totnesen át egész le a Dart-folyóig.

A megdöbbent helyiek értetlenül álltak az eset előtt, mivel a láb tulajdonosa útja során nemcsak hogy észrevétlenül közlekedett, de úgy tűnt, teljesen akadálytalanul haladt át mindenen. A fura lény úton, erdőn, magas kerítéseken és falakon, sőt, még a hófödte háztetőkön is otthagyta lábnyomát.A devoniak a babonás kelták leszármazottjai, ugyanakkor mélyen istenhívő emberek, úgyhogy amikor a papok kijelentették, hogy a patanyom egyenesen az ördögtől származik, aki bűnös lelkekért kutatta át a megyét, tömegével tódultak a templomokba bűnbocsánatért.

1 2 3 4