A 10 leghátborzongatóbb paranormális rejtély, amely valóban igaznak bizonyult

  • 2 év ago
  • 10317 Views
  • 1 4
A 10 leghátborzongatóbb paranormális rejtély, amely valóban igaznak bizonyult

A “paranormális” olyan kifejezés, amelyet olyan szokatlan és rendkívüli jelenségekre használnak, amiket a tudomány nem tud megmagyarázni. A történelem folyamán számos titokzatos esemény történt, amelyekről azt állították, hogy paranormálisak, mivel nem volt más elfogadható magyarázat.

4) Shanti Devi Delhiben, India

Shanti Devi, az indiai lány úgy született, hogy tisztán emlékezett előző életére. Furcsa módon csak négy évesen kezd beszélni, de akkor már azonnal az előző életéről. A környezete ledöbbent a lány furcsa történetein. De ő maga is teljesen meg volt zavarva: MIT KERES Ő ITT? Hisz őt nem is Shantinak hívják! Kortársai sokat csúfolták, hisz állandóan  a férjéről és gyermekéről beszélt. Pedig csak 8 éves volt…

Minden emléke pontos és tiszta volt. Tudta, hol és mikor élt korábban, ki volt a férje, kik voltak a szomszédai, hogy nézett ki a lakása. Nem volt nehéz megtalálni a korábbi családját, hiszen mindössze egy év telt el a halála és az új élete között… Az eset felkutatására vizsgálóbizottságot állítottak fel. Ők kísérték el a lányt korábbi élete helyszínére, ahol minden apróságról tiszta képe volt. Az esetet a vizsgálóbizottság és a tanulmányt olvasó tudósok sem tudták cáfolni, hiszen minden kétséget kizáróan lehetetlen volt, hogy a lány más módon tudjon ilyen apró részleteket arról a nőről és életről.

A történetet egy könyv is megörökítette, amely magyarul is megjelent. Kicsit félrevezető a címe: “Üzenetek a szellemvilágból”. Az eset érdekes lehet azok számára, akiknek nincsenek spirituális ismereteik, de azoknak is, akik már elmélyültek a halál utáni élet kérdéseiben. Bárkinek ajánlott, aki gondolkodott már azon, hogy mi történik a halál után.

5) James Worson és a verseny

1873-ban egy baráti fogadásból végzetes eltűnés lett. James Worson cipész atletikus hajlamokkal rendelkezett, szeretett tájfutni. Így aztán fogadott néhány barátjával, hogy képes megszakítás nélkül átfutni Leamington Spa-ból a tizenhat mérföldre lévő Coventrybe. Kényelmes tempóban ügetett, barátai bricskán követték. A hangulat kellemes, vidám volt, egészen addig, amíg James meg nem botlott valamiben. Előrezuhant, de a földet már nem érte a teste. Még volt ideje egy borzalmas sikoltásra, amitől a jelenlévőket kiverte a víz, és félúton, esés közben eltűnt.

6) Overtoun bridge – Skócia elátkozott hídja

A skóciai Milton mellet található hidat az „öngyilkos kutyák hídjaként”is emlegetik. A hídhoz érve a kutyák megbolondulnak, és levetik magukat a mélybe, ahol a sziklákon halálra zúzzák magukat. Voltak kutyák is, akik túlélték az első ugrást, de másodjára is levetették magukat. A kutyák furcsa viselkedésére több magyarázat is van: az első szerint a birtokon történt különös halálesetek miatt szellemek kísértenek, a második elmélet szerint a kutyák pusztán kíváncsiságból ugranak le, mert lehet, olyan frekvenciájú hangokat hallanak, melyeket mi, emberek nem hallunk.

A leghihetőbb elmélet azonban az, hogy a híd alatt rengeteg rágcsáló (nyest) tartózkodik, és a szaguk vonzza a kutyákat. Azonban a híd gyilkosság helyszíne is volt, és emberek közül is páran innen leugorva próbáltak öngyilkosságot elkövetni.

1 2 3 4