A 10 leghátborzongatóbb paranormális rejtély, amely valóban igaznak bizonyult

  • 3 év ago
  • 10371 Views
  • 1 4
A 10 leghátborzongatóbb paranormális rejtély, amely valóban igaznak bizonyult

A “paranormális” olyan kifejezés, amelyet olyan szokatlan és rendkívüli jelenségekre használnak, amiket a tudomány nem tud megmagyarázni. A történelem folyamán számos titokzatos esemény történt, amelyekről azt állították, hogy paranormálisak, mivel nem volt más elfogadható magyarázat.

7) Felicia Felix-Mentor, a zombi

Felicia Felix-Mentor története a megoldatlan misztériumok közé tartozik. A hölgyről úgy járja, hogy már 1909-ben meghalt, mégis zombiként folytatta tovább életét. Haiti egyébként is tele van legendákkal, azonban a leghíresebb zombis történet mégis Felicia Felix-Mentoré. 1936-ban is látták, igen rossz állapotban. A szeme furcsán állt, szempillái kihullottak, mezítláb volt, ruhái pedig rongyokká redukálódtak. A család ráismert a hölgyre, aki elviekben 1907-ben halt meg, 29 éves korában.

A család elvitte magával, de napokkal később be kellett vinni a kórházba, ahol hamarosan elhunyt. Felicia furcsa, nyújtott mondatokban beszélt, még a nevetése is érzelemmentes volt. Sokan úgy gondolják, hogy Felicia élőhalottá változott. Mások viszont azt mondják, hogy nem is Felicia volt a hölgy, hanem egy skizofrén személy. A rejtély sohasem oldódott meg.

8) SS Ourang Medan, egy holland teherszállító

1947 júniusában, más források szerint 1948 februárjában, Malacca közelében a City of Baltimore és a Silver Star nevű hajók vették a holland SS Ourang Medan vészhívását. Az üzenet a teherhajó rádiósától érkezett: “A kapitány és a személyzet is halott…” Majd egy sor érthetetlen Morse-jel után a segélykérő üzenet így zárult: “Meghalok…”. A bajba került hajóhoz a Silver Star volt a legközelebb, és a gőzhajó keresésére indult.

Az Ourang Medan fedélzetére lépő matrózoknak rémisztő látvány tárult a szemük elé: mindenhol halottak hevertek, testük már oszlásnak indult. Amikor el akarták vontatni a szellemhajót, a motortérben hirtelen tűz ütött ki, az Ourang Medan pedig gyorsan elsüllyedt. A rejtélyes hajó története tele van titokkal. A baleset idején ugyanis Hollandiában nem volt ezen a néven hajó regisztrálva, így nem kizárt, hogy egy csempészhajó volt. Elképzelések szerint a gőzhajó ciánkálit és nitroglicerint szállított, ez végzett a legénységgel és ez okozta a robbanást.

1 2 3 4