10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

  • 2 hónap ago
  • 255 Views
  • 0 0
10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

A színészek gyakran különböző okok miatt alul fizetve távoznak munkájuk befejeztével. Sok ember úgy véli, hogyha valakiből színész lesz, az maga az álommunka, mely sokkal szórakoztatóbbnak tűnik, mint a miénk. A filmsztárok munkájukkal elérik azt, amire oly sokan vágynak szerte a világon, hírnevet kapnak és sok pénzt. Feltehetően minden színész rengeteg pénzt kap minden egyes projektért, amelybe belefog, különösen, ha ezek a produkciók abszolút befutók lesznek. És bár sok sztár milliókat kap munkája elismeréseként, ez nem minden esetben van így.

3. Natalie Portman – Csak szexre kellesz (2011)

10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

A nemek közötti bérszakadék egy nagyon valóságos dolog, ami még Hollywoodban is érzékelhető. A színésznők sokkal kevesebb fizetést kapnak, mint azok a színészek, akikkel együtt szerepelnek a produkciókban. Ez az igazságtalanság számtalan nővel megtörtént az évek során még az iparág leghíresebb neveivel is. 2011-ben Natalie Portman szerződött Ashton Kutcher mellé, hogy közreműködjön Ivan Reitman Csak szexre kellesz című rom-comjában, amely a vegyes kritikák ellenére kasszasiker lett.

Háromszor kevesebb fizetés, mint a férfi társszereplőjének. Annak ellenére, hogy mindkét színész karaktere egyenlő szerepet kapott a filmben, Portman a Marie Claire UK -nak adott interjújában kijelentette, hogy Ashton fizetése háromszor több volt, és bár láthatóan ideges volt emiatt a színésznő, bevallotta, hogy annak idején nem adott ennek akkora hangot, mint kellett volna.

2. Michelle Williams – A világ összes pénze (2017)

10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

Pályafutása során Michelle Williams rengeteg elismerést szerzett, köztük öt Oscar-jelölést kapott. 2017-ben ismét kivívta a kritikusok és a közönség elismerését Ridley Scott filmjében, A világ összes pénzé-ben Christopher Plummer és Mark Wahlberg főszereplése mellett.

Kevesebb, mint 1000 dollárt kapott az újrafelvételekért. Ezzel a szereppel, amivel Golden Globe-jelölést kapott, durván alul fizették: Williams mindössze 625 000 dollárt, míg Wahlberg 5 millió dollárt kapott a munkájáért. Tovább rontotta a helyzetet, hogy a színésznő kevesebb, mint 1000 dollárt keresett a film újra forgatásaiért, ami jóval kevesebb volt, mint Wahlbergnek ugyanerre a munkára felajánlott 1,5 millió dollár. Két évvel később Williams az Emmy-átadó beszédében (amelyet a Fosse/Verdon című filmben végzett munkájáért nyert el) az egyenlő fizetésre hívta fel nyomatékosan a figyelmet.

1. Christian Bale – Amerikai pszichó (2000)

21 film, ami jobban sikerült, mint az alapjául szolgáló regény

Ma Christian Bale a szakma legelismertebb színészei közé tartozik. Sokoldalúsága olyan lenyűgöző, hogy lehetővé teszi számára, hogy bármilyen karaktert tökéletesen eljátsszon. A számtalan főszerep közül kiemelkedik Patrick Bateman szerepe az Amerikai pszichó-ban. Ez a karakter, ami sokak számára az egyik legfontosabb Bale karrierjében, majdnem Leonardo DiCaprio kezében kötött ki. Valójában ő volt a producer első választása, de miután Leonardo kilépett a projektből, Christian kapta meg a szerepet.

Kevesebb pénzt kapott, mint a film sminkesei. Bale a maga részéről annyira szívesen játszotta a szerepet, hogy elfogadta a felajánlott kompenzációt, ami szerinte az abszolút minimum volt, amit törvényesen fizethettek neki. Annyira nevetséges volt az összeg, amit kapott, hogy a film sminkes csapata szó szerint kinevette a színészt, amiért Bale kevesebb fizetést kapott, mint ők.

//Cornelius//

Will Smith felesége végig be volt drogozva egyik leghíresebb filmje forgatásán

(Via movieweb.com)

1 2 3