10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

  • 2 hónap ago
  • 257 Views
  • 0 0
10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

A színészek gyakran különböző okok miatt alul fizetve távoznak munkájuk befejeztével. Sok ember úgy véli, hogyha valakiből színész lesz, az maga az álommunka, mely sokkal szórakoztatóbbnak tűnik, mint a miénk. A filmsztárok munkájukkal elérik azt, amire oly sokan vágynak szerte a világon, hírnevet kapnak és sok pénzt. Feltehetően minden színész rengeteg pénzt kap minden egyes projektért, amelybe belefog, különösen, ha ezek a produkciók abszolút befutók lesznek. És bár sok sztár milliókat kap munkája elismeréseként, ez nem minden esetben van így.

6. Taraji P. Henson – Benjamin Button különös élete (2008)

10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

2008-ban Taraji P. Henson megkapta karrierje egyik legikonikusabb szerepét, mint Queenie, a főszereplő (Brad Pitt) örökbefogadó anyját a Benjamin Button különös élete című filmben. Ez a David Fincher-produkció nemcsak kasszasiker lett, hanem több, mint 335 millió dollár bevételt hozott világszerte. Ezenkívül rengeteg jelölést is hozott a szereplőknek, Henson és Pitt pedig Oscar-jelölést kaptak.

Attól, hogy bár a színésznő volt a film egyik legelismertebb színésze, Henson a The Real-nak adott interjújában elárulta, hogy csak 150 000 dollárt fizettek neki híres szerepéért, ami adók és egyéb költségek után 30 000 dollárra csökkent, ami jóval kevesebb volt, mint amit Pitt és Cate Blanchett kapott a filmben nyújtott szerepeikért.

5. James Earl Jones – Star Wars IV. rész – Egy új remény (1977)

10 színész, akikről később kiderült, hogy alul fizették a munkájukat

James Earl Jones az 1960-as évek elején tette meg első lépéseit a filmes szakma felé, amikor debütált Stanley Kubrick Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni című fekete komédiájában. Bár számtalan filmben remekelt az évek során, legikonikusabb szerepe Darth Vader hangja volt az 1977-es Star Wars IV. rész – Egy új remény című filmben, amelyet később több produkcióban is megismételt a franchise során.

Nem kapott hitelt és fizetése is alacsony volt. Noha a karaktert személyesen David Prowse alakította, George Lucas végül Jonest választotta, hogy legyen Vader nagyúr egyedi hangja, így vált Darth Vader ikonjává. Furcsa módon a minden idők egyik legnagyobb sci-fi gonosztevőjét megszólaltató színész nemcsak hogy nem kapott hitelt a munkájáért, hanem mindössze csak 7000 dollárt kapott az eredeti filmhez való hozzájárulásáért.

4. Jeff Daniels – Dumb és Dumber – Dilibogyók (1994)

Dumb és Dumber – Dilibogyók (1994)

Peter Farrelly Dumb és Dumber – Dilibogyók című filmje egy klasszikus vígjáték, amely nemcsak a közönséget örvendeztette meg, hanem minden érintettnek pályafutását is beindította, főként Jim Carrey-ét, aki a 90-es évek egyik legnagyobb színészévé vált. Ez a film, amely a kedves, de ostoba Lloyd Christmast és Harry Dunne-t mutatja be, vízválasztó volt Jeff Daniels karrierjében, és bebizonyította, hogy sokoldalúan tud eljátszani szerepeket azokon a drámai projekteken túl is, amelyekről addig ismert volt.

Annak ellenére, hogy Jeff már akkor is elismert színész volt, amikor csatlakozott a projekthez, Daniels csak 50 000 dollárt kapott a filmhez való hozzájárulásáért, ami nagyon csekélynek számított az akkori karrierjét kezdő Carrey 7 millió dollárjához képest.

1 2 3