15 csodálatos olasz színésznő, akik milliók szívét hódították meg

  • 3 hónap ago
  • 14398 Views
  • 0 1
15 csodálatos olasz színésznő, akik milliók szívét hódították meg

Monica Bellucci, Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Claudia Cardinale – világszerte híresek szépségükről, egyedi stílusukról és arról, hogy a férfiak nem tudtak ellenállni nekik. Tudd meg te is, hogy miben rejlik a titkuk!

13) Giulietta Masina (San Giorgio di Piano, 1921. február 22. – 1994. március 23.)

Giulietta Masina

Federico Fellini rendező felesége. Masina első filmszerepét Alberto Lattuada Nincs irgalom című művében alakította: egy tragikomikus prostituáltat alakított. Ezért a szerepért Ezüst Szalag díjjal jutalmazták. Az igazi áttörésre 1953-ban került sor: Fellini lehetőséget kapott, hogy megrendezze élete legköltőibb, legérzelmesebb filmjét, amelyben Masina játszotta a női főszereplőt, Gelsominát, az együgyű, ám csupa lélek mutatványoslányt. Az Országúton saját hazájában nem aratott kirobbanó sikert. A film kultusza Franciaországból ered. Giuliettát BAFTA-díjra jelölték. Pár évvel később, 1956-ban Oscar-díjat nyert a film. Masinát úgy emlegették, mint „Szoknyás Chaplint”, mint női bohócot; Greta Garbóéhoz, Anna Magnaniéhoz hasonlították tehetségét.

14) Stefania Sandrelli (Viareggio, Toszkána, 1946. június 5. -)

Stefania Sandrelli

Kamaszlányként kezdett filmezni az 1960-as évek legelején, s az évtizedek folyamán az olasz filmművészet egyik állócsillaga lett. Szerencséje volt: mindjárt pályája elején jeles rendezők irányítása alatt dolgozhatott, tapasztalt kollégák partnereként, így lehetősége nyílt színészi tehetsége kibontakoztatására. Pályafutása szempontjából meghatározó volt az együttműködése Pietro Germivel és Bernardo Bertoluccival, de rajtuk kívül is számos elismert rendező bízott rá fontos feladatokat.

15) Caterina Murino (Cagliari, 1977. szeptember 15. -)

Caterina Murino

Olasz színésznő Szardínia-ból. 1996-ban indult a Miss Italy szépségversenyen, itt 4.helyen végzett. Később a színészként vált ismerté több országban is.

Gwyneth Paltrow kipakolt: utált csókolózni Robert Downey Jr.-al a Vasember filmekben

(Forrás: blog.xfree.hu)

1 2 3 4