21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

  • 4 hónap ago
  • 43999 Views
  • 1 0
21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

George Andrew Romero (1940-2017) amerikai-kanadai filmrendező, író és producer. Elsősorban zombi témájú horrorfilmjeiről ismert. Romero klasszikusai óta rengeteget változtak a zombik, a népszerűségük viszont máig töretlenek maradtak.

A mai toplistában összegyűjtöttük Nektek a 21  legjobb zombis filmet, kronológiai sorrendben.

1. Az élőhalottak éjszakája (1968) Rendező: George A. Romero

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Barbra és Johnny apjuk sírját látogatják meg, mikor egy idegen a férfira támad. Halott öccsét hátrahagyva Barbra egy elhagyatott farmházba menekül, ahol élete legfélelmetesebb éjszakája vár rá.

2. A holtak napja (1985) Rendező: George A. Romero

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Az élőholtak eluralkodtak a földön és csak egy maroknyi ember éli túl. Ez a tudósokból és katonákból álló csapat egy elhagyatott rakétakilövőállomáson barikádozta el magát, ahol a vezető tudós groteszk kísérleteket végez azzal a céllal, hogy kontrollálni tudja a kiéhezetten portyázó zombikat. A feszültség elviselhetetlenné válik, különösen, mikor az önjelölt, pszichésen zavart katonai vezető rájön, néhány emberét felhasználták a zombi kísérletekhez. Az utolsó leheletig tartó küzdelem vége a horror legsötétebb napja, amit a világ valaha is látott.

3. 28 nappal később (2002) Rendező: Danny Boyle

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Jim (Cillian Murphy) felébred a kómából, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélő, mindentől rettegő menekülők. És nemsokára találkoznak azokkal is, akik elől menekülni kell. Egykor emberek voltak, ám a gyilkos vírusnak köszönhetően már csak fékevesztett őrültek, akik ölni akarnak. Jim huszonnyolc napig feküdt a kórházban, de ez elég volt ahhoz, hogy Anglia szinte elnéptelenedjen.

4. A kaptár (2002) Rendező: Paul W.S. Anderson

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő – azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer – szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli. Alice és Rain feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust, a team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában igazán nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak.

5. Holtak hajnala (2004) Rendező: Zack Snyder

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Miért és hol kezdődött, senki sem tudja. Akármi és akárhogy is történt, a világ egyik napról a másikra szürreális rémálommá vált, az emberiséget felfoghatatlan halálos kór támadta meg – és a holtak nem maradnak holtak. Zombik vadásznak a túlélőkre, az étvágyuk kielégíthetetlen. Miután sikerül elmenekülnie otthonából, Ana maroknyi túlélővel találkozik: a fekete zsaruval, a szerény eladóval, a dörzsölt nehézfiúval, és ennek terhes feleségével. Az alkalmi csapat a modern kor erődítményében, az elhagyatott bevásárlóközpontban remél menedéket találni.

6. Holtak földje (2005) Rendező: George A. Romero

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

A Föld elzombisodott. Élőholtak bolyonganak a kihalt, sivár tájakon, miközben az élők az erőddé alakított városban húzzák meg magukat. A milliárdos Kaufman új társadalmat épített, amelyben a gazdagok a felhőkarcolók biztonságos luxustornyaiban laknak, miközben az alant húzódó utcákban keservesen küszködnek az emberek. Riley és csapata abból él, hogy beszerzőkörútra jár a zombik uralta vidékre, és az árut eladja a gazdagoknak. Miközben a város előtt gyűlik a holtak serege, amely egyre okosabb és ügyesebb, Riley alvezére, Cholo önállósítja magát. A zombik mellett egymással is leszámolnak.

1 2 3 4