21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

  • 4 hónap ago
  • 44088 Views
  • 1 0
21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

George Andrew Romero (1940-2017) amerikai-kanadai filmrendező, író és producer. Elsősorban zombi témájú horrorfilmjeiről ismert. Romero klasszikusai óta rengeteget változtak a zombik, a népszerűségük viszont máig töretlenek maradtak.

12. A horda (2009) Rendező: Yannick Dahan, Benjamin Rocher

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Párizsban meggyilkolnak egy feddhetetlennek nem mondható zsarut. A társa azt gyanítja, hogy a Markudi testvérek által vezetett banda végzett vele. Az áldozat felesége meg van győződve róla, hogy Adewale és Bola a gyilkos. Jimenez összeszedi a társait, hogy megbosszulják társuk halálát. Vele van Aurore, akinek egykor viszonya volt az áldozattal, valamint két másik zsaru, Ouessem és Tony. Rajtaütnek a banda rejtekhelyén, ám hamarosan kiderül, hogy rajtuk kívül más is van az épületben. Vérszomjas zombik hordája támad rájuk. Rájönnek, hogy a várost ellepték a zombik. Ha élni akarnak, össze kell fogniuk.

13. The Walking Dead (2010-) Rendező: Frank Darabont, Michelle Maxwell MacLaren

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

A The Walking Dead egy amerikai televíziós horrorsorozat. Története Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard azonos című képregényén alapul, főszereplője az Andrew Lincoln által alakított sheriff, Rick Grimes, aki kómából ébredve egy emberevő zombik (ahogy a történetben hívják: kóborlók) által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát. Elindul hát, hogy felkutassa családját, és útja során sok más túlélővel is összeakad.

14. A tébolyultak (2010) Rendező: Breck Eisner

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

David Dutton (Timothy Olyphant) sheriff vigyázza az Ogden Marsh nevű amerikai mintavároska nyugodt hétköznapjait. Nem sok gondja van a helyi törvénytisztelő mintapolgárokkal, mígnem egyszer az egyik egy töltött vadászpuskával sétál be az esti baseball meccsre nem hagyva kétséget afelől, hogy gyilkolni jött. Egy másik a családjára gyújtja a házát. A hasonló, irracionális esetek rohamosan szaporodnak. Hamarosan gyilkos anarchia veszi körül Davidet és a maroknyi túlélőt, akiket a rohamosan terjedő, megmagyarázhatatlan őrület még nem fertőzött meg. A kormány vesztegzár alá veszi a városkát. Se ki, se be, senki. Minden túlélt percnek borzalmas vérengzés az ára, miközben az utcákon hemzsegnek a vérszomjas, őrjöngő tébolyultak.

15. Antisocial (2013) Rendező: Cody Calahan

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Öt egyetemista barát elszigetelve a külvilágtól házibulival ünnepli az újévet. Eközben egy világméretű járvány tör ki, ami nagyon gyorsan terjed így egyetlen esélyük, hogy elbarikádozzák magukat és a rendelkezésükre álló kommunikációs eszközökkel megpróbálják kideríteni, hogy mi zajlik odakint. Ahogy a vírus terjed, a valóság és a vízió kezd összemosódni a házban egyre erősödik a paranoia.

16. Z világháború (2013) Rendező: Marc Forster

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Egy átlagos nap Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa a terjedését.

1 2 3 4