21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

  • 4 hónap ago
  • 44086 Views
  • 1 0
21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

George Andrew Romero (1940-2017) amerikai-kanadai filmrendező, író és producer. Elsősorban zombi témájú horrorfilmjeiről ismert. Romero klasszikusai óta rengeteget változtak a zombik, a népszerűségük viszont máig töretlenek maradtak.

17. Kiéhezettek (2016) Rendező: Colm McCarthy

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. A egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket – köztük Melanie-t – tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel – vagy inkább felhasználásukkal – sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

18. Vonat Busanba – Zombi expressz (2016) Rendező: Sang-ho Yeon

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal – ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak. A híradásokból kiderül, hogy egy rejtélyes vírus elterjedése miatt egész országban ugyanez a helyzet, a kormányzat szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett, mindenhol káosz és pánik uralkodik. Busan állítólag még biztonságos, ezért a mozdonyvezető elhatározza, hogy a közel 500km-re fekvő városig már sehol sem állnak meg – azonban korántsem biztos, hogy ott élőket találnak majd…Őrült tempójú hajsza kezdődik a túlélésért.

19. A gyógyultak (2017) Rendező: David Freyne

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

A szörnyű vírus hatására a fertőzöttek zombikká változnak. Szerencsére megtalálják az ellenszert, és megállítják a fertőzést. De hátra van a legnehezebb, hogyan lehet a korábban fertőzött, de meggyógyult embereket újra beilleszteni a társadalomba? Senant szörnyű emlékek kísértik, a rettenetes tettei, amiket fertőzöttként elkövetett. Az ifjú a sógornője és annak családja segítségével próbálja újrakezdeni az életét, de vajon a társadalom készen áll arra, hogy megbocsájtsanak neki és többieknek?

20. Overlord (2018) Rendező: Julius Avery

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

A normandiai partraszállás estéjén ellenséges területre érkező amerikai ejtőernyősök a nácik által megszállt faluban szembesülnek a természetfeletti lényekkel, amelyek a németek kísérletei során jöttek létre.

21. Peninsula – Holtak szigete (2020) Rendező: Sang-ho Yeon

21 legjobb zombis film, amiket végigretteghetsz a hétvégén

Négy évvel ezelőtt tanúi lehettünk, ahogy túlélők egy csoportja az életben maradásért küzd egy busani járaton. A kór, amitől a holtak feltámadnak és emberekre vadásznak tovább terjedt és teljesen átalakította Korea társadalmi berendezkedését. Jung-seok, aki a járvány kitörésekor elvesztette családját, különleges megbízást kap. Vissza kell térnie a karantén alá vont Koreai-félszigetre, hogy felkutasson egy teherautót, ami meg van pakolva több millió dollárral.

Szerző: MéziMcFly

Emlékszel még Nikitára, a bérgyilkosnőre? Így néz ki manapság az egykori szépség

1 2 3 4