10 színész, akit fillérekért vettek meg a legjobb szerepéhez

  • 9 hónap ago
  • 17005 Views
  • 2 7
10 színész, akit fillérekért vettek meg a legjobb szerepéhez

Hollywood fizetései dollármilliókban mérhetőek. Néha azonban a sztárok potom pénzekért elvállalnak szerepeket, csak mert érdekesnek találják a forgatókönyvet vagy tapasztalatot akarnak gyűjteni egy kitűnő rendezői vezetés alatt.

7) Jennifer Lawrence — A hallgatás törvénye

A 2010-es drámában nyújtott alakításáért a kezdő színésznő mindössze háromezer dollárt kapott. Játéka azonban számos pozitív kritikát kapott, hozzájuttatva őt élete első Oscar-díj jelöléséhez. A színésznő azóta jön föl, mint a talajvíz: az Utazók című filmje révén 20 millió dollárral lett gazdagabb. Mára ő a világ legjobban fizetett színésznője.

8) Harrison Ford — Star Wars

Azt rebesgetik, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy Harrison Ford 1977-ben (az első Star Wars film indulásakor) visszautasítsa a heti ezer dollárral kecsegtető Han Solo szerepét. Összesen 10 ezer dollárt kapott, azonban a további epizódok meghozták a tökéletes anyagi biztonságot: a Star Wars másik két epizódjában, A Jedi visszatér (1983), valamint a Star Wars: Az ébredő erő (2015) egyes jeleneteiben is felbukkan. Az előbbi 500 ezer, az utóbbi 25 millió dollárt hozott a konyhájára.

1 2 3 4