10 színész, akit fillérekért vettek meg a legjobb szerepéhez

  • 9 hónap ago
  • 17007 Views
  • 2 7
10 színész, akit fillérekért vettek meg a legjobb szerepéhez

Hollywood fizetései dollármilliókban mérhetőek. Néha azonban a sztárok potom pénzekért elvállalnak szerepeket, csak mert érdekesnek találják a forgatókönyvet vagy tapasztalatot akarnak gyűjteni egy kitűnő rendezői vezetés alatt.

4) Ryan Gosling — Fél Nelson

A Szerelmünk lapjai elsöprő sikere után Gosling egy kis költségvetésű filmet választott. Havonta ezer dollárt hozott a konyhájára a Fél Nelson, de nem hiába: a drogfüggő történelemtanár szerepéért megkapta élete első Oscar-daj elölését.

5) Mel Gibson — Mad Max

Az apokaliptikus kultuszfilm büdzséje 400 ezer dollár körül mozgott, így nem kell magyaráznunk, hogy nem sok jutott Mel Gibson-nak belőle, legalábbis eleinte úgy tűnt. Ez a film ugyanis kilóg a sorból abban az értelemben, hogy végül hatalmas kasszasiker lett, hozzásegítve Mel Gibson-t mára már igencsak figyelemre méltó vagyonának első cseppjéhez: a film több mint 100 millió dollárt hozott készítőinek.

6) Dustin Hoffman — Diploma előtt

Az 1967-os filmet gyakran sorolják a regényes sikert elért filmek közé. Talán egyedül Dustin Hoffman nem érezte a siker ízét: 17 ezer dolláros fizetése keserű szájízt hagyhatott maga után, főként mert adóssága szorításában bizonyosan többre lett volna szüksége. Az 1973-as Pillangó már 1.25 millió dollárhoz juttatta hozzá.

1 2 3 4