10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

  • 11 hónap ago
  • 5218 Views
  • 1 0
10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

Most bemutatunk 10 színészt, akik tragikusan hunytak el utolsó filmjük forgatása közben. Voltak olyan esetek a filmtörténelemben, amikor egy színész tragikusan távozott egy film forgatása közben. Ez a szomorú fordulat gyakran megbéníthatja a filmes produkciókat, mivel ilyen esetekben a projekt teljessé tételéhez szükséges változtatásokat kell végrehajtani, és ritka esetekben a filmet akár teljesen le is selejtezik.

Az évek során már több alkalommal is előfordult ilyen szerencsétlen esemény. Ezek a színészek még azután is maradandó hatást hagynak az általuk készített munkában, hogy távoztak az élők sorából. Nézzük meg tehát azt a tíz színészt, akik az utolsó filmjük forgatása közben haltak meg.

10. Carole Lombard – Lenni vagy nem lenni (1941)

10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

Carole Lombard a 20-as évek elején kezdte karrierjét a némafilmekben, majd az évtized fordulóján áttért a hangzásvilágra. Lombard – aki Robert D. Matzen írót „az 1930-as évek Hollywoodjának kereskedelmileg legsikeresebb és legcsodáltabb filmes személyiségei között” emlegetett-gyümölcsöző karriert futott be 1941-ben bekövetkezett haláláig, miközben forgatta A lenni vagy nem lenni című filmet. A produkciót Ernst Lubitsch rendezte, akit Lombard régóta csodált.

9. Luke Perry – Volt egyszer egy… Hollywood (2018)

10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

Luke Perry tragikusan hunyt el 2018 márciusában, miközben Hollywoodban még mindig zajlottak a Volt egyszer egy… Hollywood forgatása. Wayne Maunder valós színészként alakította cameo-jának jeleneteit, amiket szerencsére még sikerült halála előtt felvenniük, így ez a film Perry utolsó fellépését jelentette a képernyőn. A szívtipró Beverly Hills 90210 színész karrierje során egyaránt ért el kis és nagy sikereket a  képernyőn.

8. James Dean – Óriás (1956)

10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

James Dean mindössze 24 évesen vesztette életét egy autóbalesetben 1955. októberében, mikor is utolsó filmjét, az Óriás forgatását fejezte be. Dean színészként mélységes örökséget hagyott maga után annak ellenére, hogy mindössze csak nyolc játékfilmben játszott. Az Óriás egy Oscar-díjat nyert, míg nyolc másikra jelölték, köztük egy posztumusz Dean-jelölésre is.

7. Natalie Wood – Agyhalál (1983)

10 színész, akik utolsó filmjük forgatása közben haltak meg

Natalie Wood színészi karrierje negyven éven át ívelt felfelé és olyan sikerfilmekben játszott, mint a West Side Story, valamint a Haragban a világgal című filmek. Az 1983-ban bekövetkezett halálának körülményeit a mai napig rejtély övezi. A tragédia az Agyhalál című tudományos-fantasztikus filmjének játszása közben történt, mely film így már az utolsó szerepe volt. Wood halála kis híján tönkretette a film elkészítését, de a rendező, Douglas Trumball kiharcolta a befejezést, úgy, hogy még Wood húgát, Lanát is felhasználta néhány hátralévő jelenethez.

1 2 3