Így néz ki ma a 12 legismertebb akciófilmhős

  • 1 év ago
  • 24975 Views
  • 2 2
Így néz ki ma a 12 legismertebb akciófilmhős

A hírességek közül, akik karrierjüket akciófilmekre összpontosítják, Hollywoodba jutnak a hihetetlen fizikai képességeiknek köszönhetően. Ezek egy része olimpiai sportolókból áll, míg mások a harcművészetek vagy akár a testépítés szakemberei. Ezekre a színészekre sok filmbarát emlékezik, mint nagyszerű hősökre vagy gazemberekre emlékezetes akciótörténetekből.

4) Arnold Schwarzenegger

Így néz ki ma a 12 legismertebb akciófilmhős

Arnold Schwarzenegger testépítőként kezdte pályafutását, aminek köszönhetően  a Terminátor filmekben látott alakításai miatt Sci-Fi filmes ikonná vált. A Terminátor első része 1984-ben jelent meg. Ezt követően a Schwarzenegger egy időre felhagyott a színészkedéssel és politikus lett. 2012-ben nagy visszatérését jelentette a mozi világába a Feláldozhatók 2 című filmje, ahol más híres akciófilm-sztárokkal jelent meg a vásznon, mint például Bruce Willis, Sylvester Stallone és Jason Statham, akiket korábban említettünk.

5) Bruce Willis

Így néz ki ma a 12 legismertebb akciófilmhős

Bruce Willis ugyancsak nem maradhat ki az összeállításból. Pályafutása alatt a legkülönfélébb szerepekbe bújva láthatjuk – még vendégsztárként is feltűnt a Barátok közt egy epizódjában -, ugyanakkor a legemlékezetesebb karaktereit egyértelműen akciófilmjeiben találjuk meg. Legyen az a rendőr John McClane a Die Hard-ban, Korben Dallasra az Ötödik elemben vagy Harry Stamper az Armageddon-ban. Jelenleg házas, felesége Emma Heming modell és 5 gyermekes családapa. Sajnos az utóbbi időkben súlyos betegsége (afázia) miatt kellett a középpontba kerülnie.

6) Liam Neeson

Így néz ki ma a 12 legismertebb akciófilmhős

Liam Neeson az 1981-ben megjelenő Excalibur filmmel szerezte meg hírnevét, ezt követően a színészi sokoldalúsága miatt vált ismertebbé. Főbb szerepeiben bölcs jedi mestert, kémet és testőrt is alakít. Számos alkalommal olyan félelmet nem ismerő embert testesít meg, aki olyan komoly konfliktusokba kerül, amelyeket vagy erőszakkal kell megoldania, vagy úgy, hogy túljár ellensége eszén. A színész 2023-ben tölti be a 71. életévét, ennek ellenére még mindig akcióhősködik új filmjeiben.

1 2 3 4