10 híres gyerekszínész, akinek a karrierje érdekes fordulatot vett

  • 10 hónap ago
  • 79462 Views
  • 10 10
10 híres gyerekszínész, akinek a karrierje érdekes fordulatot vett

Számtalan olyan sztár van, akinek a felemelkedését és hullámvölgyeit gyerekkoruktól figyelemmel kísérjük. Tanúi vagyunk felcseperedésük folyamatának. Ki gondolta volna, hogy Macaulay Culkin, mindenki kedvenc Kevinje a Reszkessetek, betörők! című filmből olyan nehéz időszakon fog átmenni, ami nemcsak a karrierjét teszi tönkre, hanem az életét is veszélybe sodorja? Az egyik legnagyobb nehézség, amivel a nagyon fiatalon befutott színészek szembenéznek, az a kamera kártékony hatása a viselkedésükre és fejlődésükre.

Főleg ha még otthon sincs minden rendben. Kitartani és a jó úton haladni ilyen terhekkel a válladon hatalmas erőbedobást igényel. Íme néhány példa, hogyan változott néhány kedvenc gyerekszínészünk sorsa.

1) Keanu Reeves

Keanu Reeves

Keanu Charles Reeves kilencévesen, az Átkozott jenkik (Damn Yankees) színházi előadásban kezdte a színészi karrierjét. Olyan karakterek szerepében vált híressé, akik mindenáron meg akarják menteni a világot. Amikor 20 éves volt és a Hollywood kacsingatott felé, majdnem Chuck Spadinára változtatta a nevét. 1991 óta basszusgitáron játszik egy nem túl neves bandában, a Dogstar-ban. Még jéghokisztár is válhatott volna Keanu-ból, mivel egy időben ő volt a kanadai De La Salle egyetemi csapatának kapusa. Itt kapta a „the Wall” (a fal) becenevet. Sajnos lesérült, így lőttek a hokis karrierének. Mióta lánytestvérénél, Kimnél leukémiát diagnosztizáltak, Keanu gyakran adományozza keresete bizonyos százalékát a leukémiát kutatására.

2) Az Olsen ikrek

Az Olsen ikrek

Mary-Kate és Ashley Olsen tévés, filmes és videóprojektekben közösen kezdték karrierjüket, mindössze 6 évesen. A lányoknak még igazi klubjuk is volt, a „Mary-Kate & Ashley’s Fun Club”, ahol a fiatal testvérpárért rajongók Mary-Kate és Ashley nevével fémjelzett cuccokat vásárolhatnak. Ahogy a lányok felnőttek, egyre kevésbé beszéltek róluk mint ikrekről, egyénileg keresték a feltörekvés lehetőségét. Ma már nem is annyira nehéz megkülönböztetni őket, és sokkal inkább a divatvilágban hallhatjuk a nevüket, mint a filmiparban.

3) Amanda Bynes

Amanda Bynes

Amanda Laura Bynes 1996-ban robbant be a tv világába. Akkor hét éves volt. Gyakran lehetett látni a Nickelodeon filmekben és sok más vígjátékban. A Sok hűhó (All that) harmadik epizódjában kiemelkedő alakítást nyújtott, így egészen a hatodik epizódig kapott szerepet a sorozatban. 2002-ben Frnak Muniz oldalán játszott a Minden hájjal megkent hazug (Big Fat Liar) című filmben, melynek révén rajongói tábora bővült. Karrierje ezután két évig töretlenül ívelt felfelé: A sztárkivetett (Love Wrecked) és a Micsoda srác ez a lány (She’s The Man) után megnyílhatott volna előtte sok ajtó. 2010-ben azonban bejelentette a színészkedéssel egy időre felhagy. Ezt követően divattervezést tanult a Fashion Institute of Design & Merchandising nevű iskolában Irvine-ben. 2015-ben Amanda egy magánintézményben vett rajzórákat Los Angeles-ben.

1 2 3 4