8 kivételes színész, akik még nem kapták meg a jól megérdemelt Oscar-díjukat

  • 1 év ago
  • 17344 Views
  • 2 1
8 kivételes színész, akik még nem kapták meg a jól megérdemelt Oscar-díjukat

Mindenük megvan, ami kell: elképesztő tehetség, milliónyi rajongó, személyes varázs, jó kinézet és ígéretes filmszerepek. Annyira ismertek, hogy már elég, hogy a nevük elhangzik egy filmmel kapcsolatban, máris tolonganak az emberek a mozikban.

Éppen ezért olyan furcsa, hogy fáradozásaikat az Amerikai Filmakadémia nem becsülte Oscar-díjra méltónak.

1) Johnny Depp

Johnny Depp

A karib tenger kalózai

Johnny Depp

51 éves korára a világhírű színész egy sor népszerű kasszasikerhez adta a nevét, és elnyerte sok néző feltétel nélküli szeretetét. Brad Pitt-hez hasonlóan háromszor jelölték Oscar-díjra, de sajnos a szobrocska mindig kicsúszott a kezei közül. Az elsőt 2004-ben A Karib-tenger kalózaiért kapta, de Sean Penn vitte haza helyette a díjat a Titokzatos folyó című filmben nyújtott alakításáért.

2) Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter

Tim Burton múzsája és filmjei főszereplője már kétszer volt jelölve az Oscar-díjra. Először 1998-ban jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, A Galamb Szárnyai című filmben nyújtott alakításáért. Másodjára 2011-ben a legjobb női mellékszereplő kategóriában, A Király Beszéde filmjéért. Egyik alkalommal sem állt a szerencse Carter oldalára. Érdekes, hogy ezeken kívül semmi más kiváló munkáiért nem kapott díjakat, sőt, nem is jelölték. Nagyon jól játszotta például Marla szerepét a Harcosok Klubja című filmben. Carter nem csak az Oscar-díjakkal ilyen szerencsétlen. Eddig hétszer volt jelölve a Golden Globe-díjra, de egyszer sem nyerte meg azt.

1 2 3 4