Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

  • 2 hónap ago
  • 341 Views
  • 0 0
Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

A Jefferson Intézet kriminalisztikai csapat és az FBI-ügynök közel 12 éven keresztül fejtettek meg sötét titkokat és megoldatlan eseteket a Dr. Csont című szériában. A karakterek idővel kialakult kapcsolatai igencsak megnyerték a rajongókat a hosszú évek alatt. A törvényszéki antropológus és az FBI-ügynök egészségben és betegségben, extrém kihívásokban és boldog helyzetekben gazdag éveket hagyhatnak a hátuk mögött.

De vajon mit csinálnak napjainkban a Dr. Csont szereplői? Lássuk.

1. Dr. Temperance „Bones” Brennan

Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

Emily Deschanel Dr. Temperance „Bones” Brennant, a Jefferson Intézet törvényszéki antropológusát alakította. Partnere Seeley Booth, az FBI szakértő ügynöke. Együttműködnek a bűncselekmények kivizsgálásában és az FBI ügyeinek megoldásában. Bones és Booth az első pillanattól kezdve érzelmeket táplálnak egymás iránt. Az első évadban Bones könyörög Boothnak, hogy vizsgálja meg szülei eltűnését, aminek eredményeként kiderül, hogy a második évadban bankrablói háttérrel rendelkezik. Brennan továbbá megtudta, hogy édesanyja meghalt a lány 16. születésnapján. Ekkor Max Keenan, az apja újra belép az életébe, és fokozatosan újjáépítik kapcsolatukat. Minden igyekezete ellenére kibontakozik Booth iránti érzelmei, aminek csúcspontjaként később már egy párt alakítanak. Kapcsolatukból egy lányuk születik, Christine Angela Booth.

Deschanel a Dr. Csont című tévésorozatban Temperance Brennanként robban be a köztudatba, ám már korábban is hosszú karrier volt a háta mögött különböző televíziós műsorokban és filmekben. A 2000-es évek elején olyan programokon dolgozott, mint például A rózsa vére, vagy az Easy. A Dr. Csont után pedig olyan projektekben szerepelt, mint A Cleveland-show, a BoJack Horseman, A Simpson család, vagy Az újonc. A 2019-es Animal Kingdom 4. évadában Angela Kane-t alakította, majd 2022-ben Dr. Suzanne Mathis szerepében láthattuk a Netflixen bemutatott Devil in Ohio (2022) című minisorozatban. Legutóbb pedig Nicole karakterét játszotta el a 2023-as Big Boys című vígjátékban. Emily David Hornsbyval kötött házasságot, melyből két gyermek született.

2. Seeley Booth

Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

David Boreanaz is nagy név a filmes szakmában. Majdnem olyan híres, mint Emily Deschanel a Dr. Csontból. David Brennan munkatársát Seeley Booth különleges ügynököt alakította. Az esetek többségében ösztöneire hagyatkozva oldotta meg a különös eseteket. Ahogy telt az idő, Booth és Brennan közelebb kerültek egymáshoz, így később már egy párként küzdöttek meg a veszélyes bűnözőkkel. Kapcsolatukat hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték. Boothnak egyszer le kellett tartóztatnia Brennant, vagy életveszélyes helyzetekkel kellett szembenéznie, csakhogy megvédje. Fiát egy elesett elvtárs tiszteletére Parkernek nevezte el. Booth és Brennan végül egy pár lett, lányuk született, akit Christinennek neveztek el, majd később össze is házasodtak. Szerelmi történetük számos akadályba ütközött, beleértve a különféle eseteket, fenyegetéseket és szakmai kihívásokat egyaránt. Az egymás iránti megingathatatlan támogatásuk végül diadalt aratott.

Mielőtt David Seeley Boothot alakította volna a Dr. Csontban, a nézők már ismerhették őt a Buffy, a vámpírok réme című szériában, majd annak spinoffjában az Angel című sorozatban, melyben egy lelkiismeretes vámpírt alakított. Ezen kívül szerepelt még néhány filmben és televíziós fellépésben, mint például A kör bezárul, vagy Az Álmosvölgy legendája című filmekben. Még a Zöld Lámpásnak is kölcsönözte hangját Az Igazság Ligája: Az új küldetésben és saját maga karakterét alakította a Family Guy-ban és az Amerikai faterben is. A Dr. Csont befejezése után legkiemelkedőbb alakítása a SEAL Team széria volt, ahol Jason Hayest alakította egy elit csapat élén. Az 5. évadig a CBS-nél volt, majd a 6. évadra átment a Paramount+-hoz. Most a 7. évadra készül a streaming platformon. Nős, és két gyereke van.

3. Angela Montenegró

Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

Brennan legjobb barátnőjét, Angela Montenegrót Michaela Conlin alakította. A Jefferson Intézetben profi volt az arcok rekonstrukciójának elkészítésében. Erős volt a kapcsolatuk, majd Angela hozzáment Jack Hodginshoz, melyből közös gyermek született. Karakterének háttere nem tisztázott, de kimagasló tudásra tett szert a számítógépek világában, melyben egy igazi zsenivé nőtte ki magát. Angela szórakoztató, szabad szellemű lélek volt, a csapat kulcsfontosságú tagja, aki egyensúlyt teremtett a tudományos gondolkodás és a művészi érzék között. Meglehetősen nyitott volt karaktere. Gyakran segített barátainak személyes dolgaiban. Hodginsszal való kapcsolatának meg voltak a maga hullámvölgyei. Angela érzelmileg sok mindenen ment keresztül, de mindig hűséges maradt barátaihoz.

Mielőtt Michaela Angela Montenegrót életre keltette volna a Dr. Csontban, a színésznő különböző tévéműsorokban bukkant fel, mint például a JAG – Becsületbeli ügyek, vagy a The DA, és főszerepet kapott az MD-kben is. A Dr. Csont után az Itt és most, Az egész emberiség és a Dollface című filmekben is szerepelt. A 2018-ban induló Yellowstone című sorozatban pedig Sarah Nguyen karakterét alakította. Legújabb munkái közé tartozik A nagy ők, melyet 2023 áprilisában mutattak be. A Netflix által bemutatott Ugratások filmje című projektben is szerepet kapott.

4. Jack Hodgins

Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

Dr. Jack Hodginst, a Jefferson Intézet összeesküvés-elméletekben járatos, furcsa törvényszéki entomológust TJ Thyne alakította. Karaktere imádta a bogarakat és a növényeket, és jelleme igencsak szarkasztikus volt. Zack Addy közeli barátja volt, és szívesen végeztek együtt őrült kísérleteket. A sorozat előrehaladtával karaktere nagy fejlődésen ment keresztül, aktív tagja lett a törvényszéknek és kulcsfontosságú egyéniséggé vált. Családja egy hatalmas cég tulajdonosa volt. Gazdagsága ellenére a munkáját tartotta a legfontosabbnak. Neki is voltak hullámvölgyei, vagyona elvesztésétől a robbanásban bekövetkező lebénulásig. A nehéz idők ellenére azon dolgozott, hogy visszanyerje mobilitását, és továbbra is elkötelezett volt munkája és a kapcsolatai iránt, különösen Angelával. Egy félreértés után segített tisztázni Zack nevét, és egy ideig még a labor irányítását is átvette.

T.J. Thyne mielőtt megszerezte volna szerepét a Dr. Csontban, különféle műsorokban vendégszerepelt, mint például a Bűbájos boszorkák, a Boston Legal – Jogi játszmák, a New York-i helyszínelők, vagy a Nyomtalanul. A Bones után Thyne továbbra is vendégszerepelt olyan sorozatokban, mint az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály, A Grace klinika, vagy Az újonc. 2022-ben Gordy Willis szerepét kapta meg az Ajánlat című minisorozatban, amely Francis Ford Coppola A keresztapa sorozat elkészítését mutatta be.

5. Dr. Lance Sweets

Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

John Francis Daley Dr. Lance Sweets-t, a kirendelt FBI-pszichológust alakította. Ő volt a terapeuta azok számára, akiknek szüksége volt a segítségére. Fiatal kora ellenére kezdetben bizalmatlanok voltak vele, ám az idő előrehaladtával megváltozott. Booth eleinte szkeptikus volt Dr. Lance-el kapcsolatban, végül azonban megfogadta a doktor tanácsát, és a kihallgatások során a segítségét kérte. Brennan eleinte gyanakvó volt a pszichológussal kapcsolatban, de végül neki is megváltozott a véleménye. Sweets segített a csapatnak a bűnügyek megoldásában, és vigaszt nyújtott társainak, ám sorozatbéli szerepe végül tragédiával végződött, űrt hagyva ezzel a csapatban.

Daley karrierje 1999-ben indult a Különcök és stréberek című tévésorozatban. A széria befejezése után szerepelt az Ezt jól kifőztük! című filmben, a Boston Public, illetve a The Geena Davis Show című sorozatokban. A színész a Dr. Csont szériával vált ismertté és széles körben szerzett magának rajongókat. Amikor a Dr. Csont sorozat véget ért, Daley úgy döntött, hogy más területen is kipróbálja magát. Ő volt például a társrendezője, és egyik szereplője a Vakáció című filmnek. Szerepelt az Éjszakai játékban, és nagy szerepe volt a Pókember: Hazatérés című film forgatókönyvének megírásában. John napjainkban is aktívan részt vesz a filmek világában. Legutóbbi munkája a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület, melyet ő írt és rendezett Jonathan Goldsteinnel.

6. Dr. Camille Saroyan

Mit csinálnak jelenleg a kedvenc Dr. Csont című sorozatunk szereplői?

Tamara Taylor Camile Saroyan karakterét játszotta a Jefferson Intézetben. New York-ban tevékenykedett, majd a halottkémi szakmáról átváltott a bűnüldözésre, és törvényszéki orvosnak ment. Camille egy odaadó csapatvezető volt, aki kezdetben nem jött ki jól Dr. Brennan-nel, de később a csapat minden tagja befogadta. Saroyan korábban együtt volt Booth-tal, mely kapcsolat egy rövid időre újra felszínre került, és erős kötelék fűzte Boothhoz, Brennanhez és Michelle-hez, volt vőlegénye lányához. Cam végül anyai örömök elé nézett, és feleségül ment Arastoo-hoz.

Tamara több projektben is részt vett, mint például az Ötösfogat, vagy a Szex, hazugság, szerelem, de a legkiemelkedőbb alakítása minden bizonnyal Dr. Camille Saroyan volt a Dr. Csontban. Ez volt az a szerep, ami igazán lendületet adott a karrierjének, több, mint 200 epizódon keresztül. A Dr. Csont után Taylor a Valós halál-ban, a Fehér hó-ban, és A szörnyvadász család című filmekben változatos szerepeket kapott. 2020-ban csatlakozott a Marvel A SHIELD ügynökeihez Sibyl karakterében, 2021-ben pedig Angela Wheatleyt alakította a Law & Order: Organized Crime című sorozatban.

1 2 3