11 trükk, mellyel a színészek meggyőzőnek tűnnek a képernyőn

  • 4 hónap ago
  • 638 Views
  • 0 0
11 trükk, mellyel a színészek meggyőzőnek tűnnek a képernyőn

Számos trükköt alkalmaznak a színészek, hogy meggyőzően alakítsanak a képernyőn. Például a zuhanyjelenetekben a karakterek valójában nem is meztelenek forgatás közben, és van egy bizonyos „csókos” etikett is, amivel nem minden színész van tisztában.

Ezekről és más titkokról szeretnénk lerántani a leplet, melyek segítségével a filmjelenetek immár átláthatóbbak és érthetőbbek lesznek.

1. A színészek a zuhanyjelenetek során speciális ruhát viselnek, illetve tapaszokat ragasztanak a testükre

A filmekben sok olyan jelenettel találkozunk, ahol a színészek zuhanyoznak, vagy fürödnek. Ám a forgatásokon ezen alkalmakkor nem kell levetkőzni a teljes stábtag előtt. Mindy Kaling színésznő például elárulta, hogy a fürdőkádas jelenetekben pánt nélküli melltartót viselt. Amy Adamset is láthattuk hasonló helyzetekben. Az egyik filmjében például speciális tapaszokat és matricákat kellett felhelyeznie bizonyos testrészeire. Ezek azonban hajlamosak kissé felengedni, ha víz éri őket.

2. A színészek a csókjelenetek előtt mentát esznek, de ez az etikett nem minden országban bevált szokás

A hollywoodi színészek tesznek a friss leheletért a csókjelenetek előtt. Mivel ez nem bevált szokás minden országban, így a Nagy-Britanniából és Ausztráliából jött színészek nincsenek tisztában ezzel a figyelmességgel partnerükkel szemben. Ám akad még a hollywoodi sztárok között is olyan, aki bár tudja az etikettet, mégsem tartja be. Jennifer Lawrence nem törődött sokat szájhigiéniájával Az éhezők viadala forgatása közben, mikoris mustárt és tonhalat evett csókjelenete előtt. Ez a negatív szokása szerencsére idővel megváltozott, így mikor Christian Bale, vagy Chris Pratt lett partnere a forgatásokon, már ő is élt a menta adta előnyökkel.

3. A filmesek különböző trükköket alkalmaznak, hogy a színészek izzadtnak tűnjenek

A sminkesek különböző trükköket vetnek be annak érdekében, hogy a nézők a színészeket izzadtnak lássák. Némelyikük vizet és vazelint használ. És hogy a Stranger Things harmadik évadában a Billyt alakító színész izzadtnak tűnjön, tetőtől talpig szájfénnyel borították be. Vízzel is locsolhatták volna a színészt, de a forgatás alatt nagyon hideg volt, így a szájfény volt a legjobb megoldás erre a célra.

4. A forgatásokon a csecsemők babasíró segítségével kezdenek el sírni

Amikor a csecsemőknek sírniuk kell, akkor különleges trükköt vetnek be a készítők. Vannak ugyanis külön erre a célra szakosodott segítők, akik sok időt töltenek a babákkal, így szoros köteléket alakítanak ki egymással. Az, hogy a kicsiket sírásra ösztönözzék, a legegyszerűbb módja, ha a segítő kezdi el a sírást és a pici ezt meghallva folytatja.

1 2 3