11 trükk, mellyel a színészek meggyőzőnek tűnnek a képernyőn

  • 4 hónap ago
  • 660 Views
  • 0 0
11 trükk, mellyel a színészek meggyőzőnek tűnnek a képernyőn

Számos trükköt alkalmaznak a színészek, hogy meggyőzően alakítsanak a képernyőn. Például a zuhanyjelenetekben a karakterek valójában nem is meztelenek forgatás közben, és van egy bizonyos „csókos” etikett is, amivel nem minden színész van tisztában.

9. A színészek speciális kontaktlencséket használnak egy vak személy eljátszására

A színészi tehetség néha nem elég ahhoz, hogy egy vak embert élethűen el tudjanak játszani. Blake Livelynek például a Csak téged látlak című film forgatása közben speciális kontaktlencsét hordott, amely akadályozta a látását. De a szeme alkalmazkodott ezekhez a speciális lencsékhez, ezért egyre vastagabb lencséket kellett használnia.

10. A színészek különböző trükköket alkalmaznak a szükséges érzelmi reakció kiváltására

Még a tehetséges színészek sem képesek mindig parancsra kimutatni a szükséges érzelmi reakciót. A Drakula című film statisztája szerint némi nehézséget okozott Winona Rydernek a megfelelő reakció, amikor először látta meg Gary Oldman karakterét. Oldman így előkapott egy cukkinit egy zöldséges kocsiból, ami az utcakép része volt, és a háta mögött tartotta. Amikor Winona ránézett, Gary hirtelen elővette, ami kiváltotta a szükséges reakciót. Az AZ című film rendezője pedig elkülönítette a hátborzongató bohócot alakító Bill Skarsgårdot a gyerekszínészektől, amíg a közös jeleneteket el nem kezdték forgatni. Így amikor a gyerekek először látták meg Skarsgårdot kisminkelve, rettegett arckifejezésük valódi volt.

11. A színészek különböző gesztusokat használnak, hogy elrejtsék nevetésüket

Egyes jelenetek annyira viccesek, hogy akár meg is nevettetik még a színészeket is. Emiatt különféle trükköket kell bevetniük, hogy elrejtsék kuncogásukat. Matt LeBlanc elárulta, hogyha Jennifer Aniston eltakarta az arcát a kezével a Jóbarátok című sorozat közben, akkor nevetését próbálta leplezni.

//Cornelius//

Robert Downey Jr. depresszióba esett a fia botrányos viselkedése miatt

(Via Brightside)

1 2 3