11 trükk, mellyel a színészek meggyőzőnek tűnnek a képernyőn

  • 4 hónap ago
  • 659 Views
  • 0 0
11 trükk, mellyel a színészek meggyőzőnek tűnnek a képernyőn

Számos trükköt alkalmaznak a színészek, hogy meggyőzően alakítsanak a képernyőn. Például a zuhanyjelenetekben a karakterek valójában nem is meztelenek forgatás közben, és van egy bizonyos „csókos” etikett is, amivel nem minden színész van tisztában.

5. A színésznők magassarkúban futnak

Az akciófilmeket gyakran kritizálják, mert női karaktereiknek gyakran kell magassarkúban futniuk. De ez nem olyan irreális, ugyanis sok színésznő tényleg magassarkúban fut a forgatáson, és nem vesz igénybe ehhez kaszkadőrt. Bryce Dallas Howard annak érdekében, hogy megtanuljon magassarkú cipőben futni a Jurassic World című filmben, a bokáját edzette. Olyan komolyan vette a feladatot, mintha az olimpiai játékokra készült volna fel. Lucy Liu a Charlie angyalai című film egyik főszereplője szintén bokára edzett. Lucy ekkor megtanulta a legfontosabb dolgot, méghozzá azt, hogy a láb elejére kell helyezni a súlyt, nem pedig a sarokra.

6. Egyes színészek fülhallgatót használnak

A színészek néha kis fülhallgatót viselnek a forgatás alatt. Johnny Depp például a baba sírását vagy más hangokat hallgatott, melyek segítettek neki jobban kifejezni a szükséges érzelmeket, így szemei szinte beszéltek. Robert Downey Jr. pedig szeret minden jelenethez alternatív vonalakat alkotni, így a forgatások során ebben asszisztense segít neki.

7. A háttérszínészek nem beszélnek – csak némán fejezik ki magukat

Különféle tévéműsorokban és filmjelenetekben gyakran láthatunk embereket a háttérben, akik például élénk vitákat folytatnak. De lehetetlen kitalálni, hogy pontosan miről is beszélnek. Ennek egyszerűen az az oka, mivel a háttérszínészek általában nem is beszélnek, hanem csak némán játszák el azt, mintha beszélnének. A tömeg morajlását utánzó hangeffektusokat pedig az utómunka során adják hozzá.

8. A színészek megrágják az ételt, de nem nyelik le

A színészeknek bizonyos jelenetekben enniük kell, de minden egyes jelenet többszöri felvételt igényelhet. De ha a filmsztárok mindig megennék azt, ami előttük van, valószínűleg gyorsan felhíznának. Ezért egy egyszerű trükköt vetnek be – beleharapnak és megrágják az ételt, de az étkezések között, amit a nézők nem látnak, egyszerűen kiköpik egy vödörbe. A figyelmes nézők bizonyára észrevették már, hogy a színészek bár esznek, de nem minden esetben nyelik le az ételt.

1 2 3