10 színész, akik mindent megtettek, hogy a lehető leghitelesebb legyen karakterük

  • 3 hónap ago
  • 1091 Views
  • 0 0
10 színész, akik mindent megtettek, hogy a lehető leghitelesebb legyen karakterük

A metódusos színészet népszerű gyakorlat Hollywoodban, és sok híres színész dönt úgy, hogy ezt használja fel egy szerepre való felkészüléshez. Bár a technikának számos változata van, általában megköveteli a színészektől, hogy együtt érezzenek karakterükkel, és elképzeljék a jelenet körülményeit, amelyre készülnek. Egyes színészek azonban úgy döntenek, hogy a végletekig is hajlandóak elmenni, és akkor is a szerepüknél maradnak, amikor éppen nem a film forgatásán vannak.

Minket a Toppont.hu-nál megdöbbentett, hogy ez a 10 színész milyen sokat dolgozott egy szerep pontos bemutatása érdekében, amit most megosztunk veletek.

1. Colin Firth még A király beszéde forgatása után is dadogott

Ahhoz, hogy beleélje magát a karakterbe, és valósághűen ábrázolja VI. György királyt A király beszédében, Colin Firth több órányi archív felvételt nézett meg, hogy ezzel tökéletesítsen sajátítsa el a király dadogását. Firth György király mesteri megformálásában a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját érdemelte ki, aki egy időre még a forgatások után megmaradt dadogós szerepében. A híres színész még egy londoni magazinnak adott interjújában is elkezdett dadogni, miután a forgatások már befejeződtek.

2. Tom Holland visszament a középiskolába

Annak érdekében, hogy felkészüljön a híres Pókember szerepére, Tom Holland úgy döntött, hogy titokban visszamegy a középiskolába néhány napra. Hollandnak még hamis neve és hamis akcentusa is volt, hogy senki ne ismerje fel. A színész „igazán különösnek” és „szórakoztatónak” írta le az élményt, mert a New York-i középiskola, amelybe titokban járt, teljesen más volt, mint az a középiskola, amelybe valójában Londonban járt.

3. Jodie Foster az FBI-nál tanult

A híres színésznő mindent megtett, hogy azonosuljon szerepével A bárányok hallgatnak című filmben nyújtott alakításához. Az ikonikus filmben Jodie Foster egy fiatal FBI-kadétet alakít, és ehhez a szerephez még szakmai képzést is kapott. Foster még FBI-ügynökképző tanfolyamokon is részt vett, hogy lelkiismeretesen felkészüljön Clarice Starling szerepére.

4. Nick Nolte 5 hetet töltött hajléktalanként

A Koldusbottal Beverly Hills-ben című filmben Nolte egy hajléktalant alakít, akit egy gazdag házaspár fogad be. Hogy felkészüljön a szerepre, Nick Nolte 5 hetet töltött Los Angeles utcáin. Jerry Baskin hiteles alakítása több kritikus dicséretét nyerte el, akiket nagyon lenyűgözött a színész teljesítménye.

1 2 3