10 színész, akik mindent megtettek, hogy a lehető leghitelesebb legyen karakterük

  • 4 hónap ago
  • 1107 Views
  • 0 0
10 színész, akik mindent megtettek, hogy a lehető leghitelesebb legyen karakterük

A metódusos színészet népszerű gyakorlat Hollywoodban, és sok híres színész dönt úgy, hogy ezt használja fel egy szerepre való felkészüléshez. Bár a technikának számos változata van, általában megköveteli a színészektől, hogy együtt érezzenek karakterükkel, és elképzeljék a jelenet körülményeit, amelyre készülnek. Egyes színészek azonban úgy döntenek, hogy a végletekig is hajlandóak elmenni, és akkor is a szerepüknél maradnak, amikor éppen nem a film forgatásán vannak.

5. Meryl Streep nem volt hajlandó a való életben kapcsolatba lépni képernyőn megjelenő alkalmazottjaival

A hideg és kegyetlen főnök, Miranda Priestley a lehető legjobb karakter megformálás érdekében Meryl Streep nem találkozott színésztársaival a forgatáson, ami nagyon magányossá tette. Bár Az ördög Pradát visel című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, Streep később azt mondta, hogy a jövőben távol marad a módszeres színészettől.

6. Dwayne Johnson a Herkules forgatása során 8-szor ájult el

A film egyik fontos jelenetének forgatásánál, ahol Herkules megpróbál kiszabadulni fogvatartott láncai közül, a Szikla valódi acélláncokat kért a forgatáshoz, hogy még hitelesebb legyen a szóban forgó jelenet. A színész annyira beleélte magát a szerepbe, hogy a jelenet mind a nyolc felvétele alatt elájult az adrenalintól.

7. Harrison Ford a való életben nyitott szívműtétben segédkezett, hogy valódi orvost alakítson

A szökevény című thrillerben Harrison Ford egy sebészt alakít, így a film egyik jelenetére készülve Ford segédkezett egy valós nyitott szívműtétben. A híres színésznek a forgatás közben megsérült a lába, de megtagadta az orvosi kezelést, és folytatta a forgatást, hogy karaktere sántítása még valósághűbb legyen.

1 2 3