17 őrült dolog, amit a régi hollywoodi sztároknak meg kellett tenniük

  • 5 hónap ago
  • 1981 Views
  • 0 0
17 őrült dolog, amit a régi hollywoodi sztároknak meg kellett tenniük

„Egy sztár gondosan és hidegvérrel, a semmiből felépítve születik” – mondta Louis B. Mayer, az MGM társalapítója. Ez igaz is volt. A sztárokkal foglalkozó stúdió teljes mértékben irányította az életüket: megmondták a színészeknek, hogyan nézzenek ki, mit vegyenek fel és hogyan viselkedjenek, döntéseket hoztak a színészek szerelmi kapcsolatairól, sőt a családjukról is. Ez a nyomás néha tragédiába torkollott: a színészek élete színházzá vált, amely rosszul befolyásolta lelki egyensúlyukat.

Következő cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szabványokat állított fel a klasszikus Hollywood sztárjaival szemben. Ön eldöntheti, hogy a hírnév megéri-e azt a sok áldozatot, amelyet elviseltek.

A színészek életét teljesen irányították.

Azoknak a színészeknek, akiknek hosszú távú szerződésük volt egy stúdióval, nem volt lehetőségük szerepet választani. Így kénytelenek voltak eljátszani a nekik kínált karaktereket. Ha egy színész megtagadja a szereplést egy filmben, akkor egy bizonyos időre felfüggeszthetik a munkából, anélkül, hogy máshol dolgozhatna. Olivia de Havilland, aki Melanie Hamiltont alakította az Elfújta a szélben, volt az első, aki legyőzte a stúdió Egy nagy horderejű bírósági ügy után a stúdióknak legfeljebb 7 évre volt engedett szerződést kötni a színészekkel.

A stúdiók asszisztenseket rendeltek a színészekhez, akik úgy vigyáztak rájuk, mintha tehetetlen csecsemők lenné Valójában az asszisztensek kémkedtek „védnökeik” minden lépése után, és részletes jelentéseket készítettek viselkedésükről.

A korlátokon átlépve törekedtek az ideális imázs felé törekedni.

Marilyn Monroe alkata mindig a rivaldafényben volt. Ezért, hogy lenyűgözőbbé tegye a megjelenését, golyókat helyezett a melltartójába, vagy megfogott 3 gombot, összevarrta őket, és a ruhájába helyezte.

Katharine Hepburn színésznő, aki a nadrágot részesítette előnyben a szoknyával szemben, általában kék farmert viselt a stúdió Egyszer elkobozták őket az öltözőjéből, miközben a forgatáson volt. Ily módon a jelmeztervezők megpróbálták rávenni, hogy viseljen szoknyát, de ő ehelyett fehérneműben tért vissza a díszlethez, és nem volt hajlandó mást felvenni, amíg vissza nem kapta a farmert.

Sok szerződésben tiltották a súlygyarapodást. Tehát, ha egy színésznő hízott, szigorú fogyókúrát kellett tartania. Amikor Greta Garbo Hollywoodba költözött, 3 hétig csak spenótot kellett ennie, valamint Marlene Dietrich paradicsomlevet és kekszet evett egy hétig, amikor fogyni akart.

1 2 3