17 őrült dolog, amit a régi hollywoodi sztároknak meg kellett tenniük

  • 5 hónap ago
  • 1998 Views
  • 0 0
17 őrült dolog, amit a régi hollywoodi sztároknak meg kellett tenniük

„Egy sztár gondosan és hidegvérrel, a semmiből felépítve születik” – mondta Louis B. Mayer, az MGM társalapítója. Ez igaz is volt. A sztárokkal foglalkozó stúdió teljes mértékben irányította az életüket: megmondták a színészeknek, hogyan nézzenek ki, mit vegyenek fel és hogyan viselkedjenek, döntéseket hoztak a színészek szerelmi kapcsolatairól, sőt a családjukról is. Ez a nyomás néha tragédiába torkollott: a színészek élete színházzá vált, amely rosszul befolyásolta lelki egyensúlyukat.

Az anyaság nem tett jót egy színésznő imázsának.

Annak érdekében, hogy ne tegyék tönkre színészi karrierjüket, a színésznőknek néha „örökbe kellett fogadniuk” saját gyermekeiket. Amikor Loretta Young teherbe esett, a stúdió dolgozói segítettek neki elbújni az árgus szemek elől, és megszervezték, hogy „fogadja örökbe” saját gyermekét.

Egy színésznő nem tervezett terhessége késleltetheti a filmgyártást, és botrányt okozhat, ezért a stúdiók nem fogadták szívesen a szülé Emellett egy színésznőnek meg kellett őriznie a legkívánatosabb nő imázsát, és a szülés tönkreteheti ezt.

A gyerekeknek a felnőttekkel egyenrangúan kellett dolgozniuk.

A hollywoodi aranykor idején a gyerekeknek felnőtt kollégáikkal egyenrangúan kellett dolgozniuk. Az ifjú Judy Garland heti 6 napot dolgozott, néha 18 órás műszakban, állandóan énekelt és táncolt. Amikor végzett az egyik filmen, azonnal elkezdett dolgozni egy másikon.

Senki sem bánt különleges módon a gyermekszíné „Az idő pénz. Az elvesztegetett idő elpazarolt pénzt jelent, az elpazarolt pénz pedig bajt” – írta életrajzában Shirley Temple.

A színészeknek visszafogottan kellett viselkedniük a forgatás során.

1934 és 1968 között a Hays Code-ot alkalmazták Hollywoodban, amely többek között megtiltotta a szenvedélyes csókolózást a képernyőn. Tehát egy színésznek és egy színésznőnek a szigorú szabályok szerint kellett csókolóznia: egy csók nem tarthatott tovább 3 másodpercnél.

Ezek a szigorú szabályok nemcsak a szerelmes szereplőkre vonatkoztak, hanem azokra a karakterekre is, akik a forgatókönyv szerint házasok voltak. A filmekben szereplő házaspároknak külön ágyban kellett aludniuk. Így népszerűsítették a szerénységet.

A Hays Code azt is megkövetelte, hogy a nőknek a kanapén vagy ágyon zajló szerelmi jelenetekben mindig „legalább egyik lábukkal a padlón kell lenniük”.

//Mink Olívia//

A gyönyörű színésznőnek elege lett Hollywoodból, visszavonul a színészettől

(Via Brightside)

1 2 3