11 igazi Titanic utas, akik a film történetébe is bekerültek

  • 4 hónap ago
  • 684 Views
  • 0 0
11 igazi Titanic utas, akik a film történetébe is bekerültek

A rendkívül érdekes filmes tények felfedezésének elkötelezett tagjaiként újra kutatni kezdtünk, hogy feltárjuk a kapcsolatot a Titanic valós és az 1997-es filmben való megjelenésük között.

Végül találtunk 11 olyan személyt, akik a saját bőrükön tapasztalták meg a történelmi tragédiát és ezért eljutottak a képernyőkön való szereplésig.

1) Margaret Brown

Margaret Brown egy emberbarát, központi figura, aktivista és a Titanic egyik utasa volt. Ahogyan a filmben is láthattuk ő adta kölcsön a fia öltönyét Jacknek a vacsorára. Az önzetlenségéről és az együttérző szívéről volt híres, így az utasok mentőcsónakba való besegítése is zökkenőmentesen ment számára. Miután túlélte a Carpathia óceánjáró tragédiáját továbbra is önzetlen természetét mutatta meg azzal, hogy szervezett egy bizottságot olyan céllal, hogy pénzt gyűjtsenek a katasztrófa túlélőinek és pszichológiai támogatást tudjanak nyújtani. A megállíthatatlan jószívűsége miatt azt a becenevet kapta, hogy „Az Elsüllyeszthetetlen Molly Brown”.

2) Edward Smith Kapitány

Edward Smith a Titanic parancsonka egy munkáscsaládból származott és pályafutását inasként kezdte 1867-ben és 13 évesen hagyta abba az iskolát. Ő volt a White Star Line legtapasztaltabb kapitánya, aki már több mint 4 évtizede volt jártas a munkájában. A Titanic lett volna az utolsó hajó, amit irányít, még a nyugdíjba menetele előtt.

3) Bruce Ismay

Joseph Bruce Ismay, a White Star Line gőzhajók igazgatója és elnöke úgy akarta legyőzni a versenytársait, hogy a Titanicot megalkotta. Hozott egy olyan döntést, hogy a fedélzeten lévő mentőcsónakok számát 48-ról 16-ra csökkentette. Ismay a süllyedő hajóról elmenekült, miközben nők és gyerekek a fedélzeten maradtak. Örökre gyávának hívták és ez a hírneve élete végéig kísérte.

4) Thomas Andrews

Thomas Andrews, a Titanic tervezését vezényelte és a hajó első útján rajta is volt, hogy felügyelje a létrehozását. Amikor a hajó nekiütközött a jéghegynek, Andrews azok kevesek közé tartozott, akik tudták, hogy el fog süllyedni. Ő is segített az embereknek, hogy a fedélzetről a mentőcsónakba jussanak, az összes kabint személyesen ellenőrizték és arra buzdították az utasokat, hogy vegyenek fel mentőmellényt. Az erőfeszítései ellenére, Andrews rohamot kapott. Az utolsó erőivel még kiságyakat dobált bele a fedélzetről, hogy úszóeszközöket biztosítson a vízben lévőknek.

1 2 3