11 igazi Titanic utas, akik a film történetébe is bekerültek

  • 5 hónap ago
  • 698 Views
  • 0 0
11 igazi Titanic utas, akik a film történetébe is bekerültek

A rendkívül érdekes filmes tények felfedezésének elkötelezett tagjaiként újra kutatni kezdtünk, hogy feltárjuk a kapcsolatot a Titanic valós és az 1997-es filmben való megjelenésük között.

5) John Jacob Astor

John Jacob Astor egy elsőosztályon utazó utas volt a Titanicon. Egy amerikai milliárdos, bizniszember, feltaláló, író és alezredes volt még a Spanyol- Amerika háborúban. Astor volt a legtehetősebb utas az RMS Titanicon. A nettó vagyona körülbelül 87 millió dollár volt, amikor meghalt. (Ez a 2021-ben 2,44 milliárd dollár lenne)

6) William McMaster Murdoch

William Murdoch a Titanic első tisztje volt így rendkívül sok tapasztalattal rendelkezett. A tragédia napján mindent megtett azért, hogy ne következzen be az ütközet. Azonban későn észlelték a jéghegyet, így csak 37 másodpercük volt arra, hogy reagáljanak a történtekre. Murdoch ábrázolása James Cameron filmjében vita tárgyát képezte. Az unokaöccse a nemtetszését fejezte ki a karakter kétértelmű ábrázolása miatt. A film készítői azért, hogy jóvá tegyék ezt ellátogattak Murdoch szülővárosába és egy emlékezetes összeget adományoztak a tiszteletére.

7) Frederick Fleet

Frederick Fleet és a kilátótársa vették észre a jéghegyet a Titanic végzetes napján. Fleet a tragédiát vizsgáló amerikai és brit bizottság előtt is vallomást tett arról, hogy ha az úton ellátták volna egy távcsővel, akkor hamarabb észlelte volna a jéghegyet. Fleet vallomása ellenére a szakértők úgy gondolják, hogy a távcső nem segített volna észrevenni a jéghegyet az éjszakai sötétség miatt. Fleet-et arra kötelezték, hogy álljon be a mentőcsónak sorába, majd végül Molly Brown-nal együtt egy csónakban megmenekült.

8) Madeleine Force

Madeleine Force, John Jacob Astor felesége 18 éves volt az utazás idején. Férjével elsőosztályú utasként szálltak fel a franciaországi Cherbourgban a Titanicra a férje inasával, Victor Robbins; szobalányával, Rosalie Bidois; és ápolójával Caroline Endres-sel együtt. Madeleine 5 hónapos terhes volt, amikor felszállt a hajóra.

1 2 3