11 igazi Titanic utas, akik a film történetébe is bekerültek

  • 5 hónap ago
  • 699 Views
  • 0 0
11 igazi Titanic utas, akik a film történetébe is bekerültek

A rendkívül érdekes filmes tények felfedezésének elkötelezett tagjaiként újra kutatni kezdtünk, hogy feltárjuk a kapcsolatot a Titanic valós és az 1997-es filmben való megjelenésük között.

9) Charles Lightoller

Charles Lightoller a Titanic második tisztje úgy szökött meg a süllyedő hajóról, hogy leugrott mielőtt beszívta volna a szellőzőnyílás. Ezután sikerült felmásznia egy felborult, összecsukható gumicsónakra és még több férfinak nyújtott menedéket ezáltal. Lightoller demonstrálta azt, hogy hogyan kell úgy ringatni a csónakot, hogy ne boruljon fel. Erőfeszítéseik ellenére, voltak olyan férfiak, akik nem élték túl a kimerültség miatt a csoport kimenekítését.

Lightoller ezután az utasbiztonsági intézkedések szószólója lett. Jelentős változásokat ígért ebbe beleértve a mentőcsónakok számát és a használatukra vonatkozó oktatást, 24 órás rádiókapcsolat más hajókkal és a veszélyes időjárási körülményekkel kapcsolatos információ továbbítás. Tevékenységei segítették a modern biztonság kialakítását az óceánon.

10) Archibald Gracie IV

Archibald Gracie IV egy jeles író és amatőr történész volt, aki szintén egy elsőosztályú utasként utazott a Titanicon. Gracie figyelemreméltó bátorságáról és önzetlenségéről tett tanúbizonyságot, amikor a hajó nekiütközött a jéghegynek. Segített Lightoller másodtisztnek a nők és a gyerekek evakuálását a mentőcsónakba. A hajó süllyedésekor megmenekült egy zsúfoltságig tele lévő csónakba, de a hipotermia súlyosan megviselte az egészségét.

A fizikai gyengeségének ellenére, Gracie elhatározta, hogy dokumentálni fogja annak a végzetes éjszakának az eseményeit. Amint visszatért New Yorkba, elkezdte megírni az emlékiratot a tapasztalatai útján, ami végül nagyon nagy sikernek örvendett. Sajnos Gracie élete nem tartott hosszan a tragédia után, mivel csaknem 8 hónappal rá hunyt el.

11) Wallace Hartley

Nagyon sok embert meghatott az a rész, amikor a Titanic süllyedése ellenére a zenekar továbbra is zenél. Ez a rész valós esemény alapján készült. Wallace Hartley volt a zenekar vezetője és amikor az ütközés megtörtént, nyugtató darabokat játszottak az utasoknak.

Sok tanú azt mesélte, hogy a zenekar addig játszott darabokat, amíg a hajó nem süllyedt el. Az összes zenész meghalt. Hartley testét a hegedűtokjához kötözve találták meg. Később, 2006-ban megtalálták a hegedűt, amelynek a hátoldalán a menyasszonya üzenete volt: „Wallace-nek Maria eljegyzése alkalmából”.

//Manó Málna//

15 bájos színésznő, aki egy szerep kedvéért beáldozta szépségét

(Via Brightside)

1 2 3