10 ikonikus romantikus szerep, amit majdnem másik színész játszott el

  • 5 hónap ago
  • 439 Views
  • 0 0
10 ikonikus romantikus szerep, amit majdnem másik színész játszott el

Bár Hollywood lehet a szórakoztatóipar csillogó Mekkája, a filmvarázslat megteremtésének folyamata közel sem olyan zökkenőmentes, mint amilyennek a csiszolt végtermék látszik. Mivel annyi tehetséges színész, rendező, díszlettervező és író verseng ugyanazért a korlátozott számú lehetőségért, gyakori, hogy a projektek több részlegen keresztül cserélnek gazdát, miközben a stúdiók a tökéletes tehetséget keresik, hogy pénzcsinálót hozzanak. Nemcsak a verseny éles, de a művészi különbségek is kihívásokat és felfordulást okozhatnak a produkciókban, ha ennyi alkotó dolgozik együtt egy egységes elképzelésen. Nem ritka, hogy egész produkciókat leállítanak, és a projekteket elvetik az ilyen jellegű problémák miatt, a legjobb esetben talán egy-két színész lecserélésével.

8) Emma Watson, Mia szerepében- La La Land (2016)

Emma Watson egykori osztálytársai kitálaltak: Aki hozzászólt az iskolában, büntetést kapott

Emma Watson megmagyarázta a döntést: „Egy olyan filmmel, mint a Szépség és a szörnyeteg, körülbelül három hónap előkészület, három vagy négy hónap forgatás, és ez az Egyesült Királyságban van. Ott kellett lennem, és ahogy már korábban is mondtam, egy ilyen projektet nem lehet félvállról venni – vagy benne vagy, vagy nem. Én pedig úgy voltam vele, hogy „teljesen benne kell lennem”, szóval tényleg ez volt a szívem csücske, és tudtam, hogy teljes mértékben el kell köteleznem magam, és biztosra kell mennem, hogy megcsinálom.”

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez volt a legjobb választás minden szempontból. Emma Watson bőséges dicséretet kapott Belle szerepéért, Emma Stone pedig a La La Land című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.

9) Mark Wahlberg Ennis szerepében- Brokeback Mountain: Túl a barátságon (2005)

Mark Wahlberg

A 2005-ös Brokeback Mountain című dráma több volt, mint egy magával ragadó és érzelmes film, ez egy olyan projekt volt, amely hozzájárult a meleg közösséggel szembeni elfogadásról szóló nyitottabb beszélgetésekhez. A meleg közösség megbélyegzése és a témát övező általános tabukultúra miatt sok színész visszautasította a főszerepeket, egyszerűen attól való félelmében, hogy ez negatív hatással lesz a karrierjére. Ilyen alapon utasították el Ennis szerepét olyan színészek, mint Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és nem meglepő módon Mark Wahlberg.

Sőt, utóbbi odáig ment, hogy azt mondta, elolvasott körülbelül 15 oldalt a forgatókönyvből, és „hátborzongatónak” találta. Persze nem minden releváns akkori színész érzett ilyen ellenérzéseket a filmmel kapcsolatban, olyan színészek, mint Ryan Phillipe és Josh Hartnett, akik csak az időzítés miatt utasították vissza a szerepet. Matt Damon is visszautasította a szerepet, de csak azért, mert már játszott egy némileg hasonló szerepben, és úgy érezte ez most felesleges lenne.

10) Molly Ringwald mint Vivian- Micsoda nő! (1990)

11 színész, aki dollármilliós szerepeket utasított vissza

Végül, de nem utolsósorban, majdnem meglett Molly Ringwald, mint Vivian Richard Gere párja a Micsoda nőben. Elmondta, hogy a szerepet és a forgatókönyvet egyszerűen nem érezte megfelelőnek: „Julia Roberts csodálatos volt benne, de a történet nem igazán tetszett. Még akkor is úgy éreztem, hogy van benne valami undorító. Nem igazán éreztem, hogy sötétebb szerepek is elérhetőek lennének számomra. Amit szerettem volna, azt nem kaptam meg. Túl fiatal voltam bizonyos szerepekhez. Egy furcsa, köztes szakaszban voltam.”

//Manó Málna//

Sztárok karrierjük elején és most!

(Via Movieweb)

1 2 3