10 ikonikus romantikus szerep, amit majdnem másik színész játszott el

  • 5 hónap ago
  • 437 Views
  • 0 0
10 ikonikus romantikus szerep, amit majdnem másik színész játszott el

Bár Hollywood lehet a szórakoztatóipar csillogó Mekkája, a filmvarázslat megteremtésének folyamata közel sem olyan zökkenőmentes, mint amilyennek a csiszolt végtermék látszik. Mivel annyi tehetséges színész, rendező, díszlettervező és író verseng ugyanazért a korlátozott számú lehetőségért, gyakori, hogy a projektek több részlegen keresztül cserélnek gazdát, miközben a stúdiók a tökéletes tehetséget keresik, hogy pénzcsinálót hozzanak. Nemcsak a verseny éles, de a művészi különbségek is kihívásokat és felfordulást okozhatnak a produkciókban, ha ennyi alkotó dolgozik együtt egy egységes elképzelésen. Nem ritka, hogy egész produkciókat leállítanak, és a projekteket elvetik az ilyen jellegű problémák miatt, a legjobb esetben talán egy-két színész lecserélésével.

5) Sarah Michelle Gellar Cherként- Spinédzserek (1995)

Sarah Michelle Gellar - Kendall Hart Lang az All My Childrenből

Cher egy másik alternatív univerzumában Sarah Michelle Gellar. Gellar, aki a Buffy, a vámpírok réme és a Kegyetlen játékok című filmekben nyújtott szerepeivel vált népszerűvé, valójában visszautasította Cher Horowitz szerepét. A hírek szerint a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sztárjának az All My Children című műsorral való összeütközés miatt kellett visszautasítania Cher szerepét.

Bár egy közel három évtizeddel később is népszerűségnek örvendő tinifilm lehetett volna a legokosabb karrierlépés, Gellar valószínűleg szerződéses kötelezettségek miatt kötődött a régóta futó szappanoperához.

6) Anne Hathaway mint Tiffan- Napos oldal (2012)

Anne Hathaway

Anne Hathaway tapasztalt színésznő, Oscar-díjas, és a szórakoztató tinifilmektől a szívszorító drámákig mindenféle filmek kedvelt sztárja. Ha ő kapta volna a Napos oldal szerepét, biztosan kiváló Tiffany lett volna. A hírek szerint azonban a David O’Russell rendezővel való kreatív nézeteltérések miatt kiszállt a filmből, így Jennifer Lawrence kapta meg a szerepet.

Lawrence a szerepért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, míg Hathaway ugyanebben az évben szintén megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart.

7) Tom Hanks, Harry szerepében- Harry és Sally (1989)

20 színész, akik meglepő módon keresték régen a kenyerüket

Három népszerű romantikus vígjátékkal a hátuk mögött, amelyek bizonyítják, hogy tagadhatatlanul működik közöttük a kémia, és emlékezetes alakítást nyújtanak romantikus főszereplőként, Tom Hanks és Meg Ryan biztosan ugyanolyan bájos párost alkottak volna a Mikor Harry és Sally című filmben, mint Ryan és Billy Crystal. Rob Reiner rendező valójában több lehetőséget is végigvett a két főszerepre, mielőtt Billy Crystal és Meg Ryan mellett döntött. Reiner eredetileg Albert Brooksnak ajánlotta fel a szerepet, de úgy érezte, hogy a film Woody Allen forgatókönyvére emlékeztet. Hanks hasonlóképpen elutasította a szerepet, mert a forgatókönyvet túl „könnyűnek” tartotta.

A többi színész, aki szóba került a szerepre, Harrison Ford, Michael Keaton és Bill Murray volt. A film főszereplőnője szintén alaposan átgondolt döntés volt. Mielőtt Meg Ryan megkapta volna a főszerepet ebben a klasszikus romantikus vígjátékban, Reiner előszeretettel ajánlotta fel a szerepet Susan Dey-nek vagy Laura Partridge-nek. Bár ők ketten néhány évtizeddel később már viszonylag ismeretlen nevek, Reiner a 80-as évek tinifilmjeiből ismert Molly Ringwaldot is fontolóra vette. Végül a szereposztás akkor dőlt el, amikor Ryan meghallgatáson Crystal ellenében, azonnal bebizonyosodott, hogy a kettejük között a legtermészetesebb és legtapinthatóbb a kémia.

1 2 3