10 ikonikus romantikus szerep, amit majdnem másik színész játszott el

  • 5 hónap ago
  • 421 Views
  • 0 0
10 ikonikus romantikus szerep, amit majdnem másik színész játszott el

Bár Hollywood lehet a szórakoztatóipar csillogó Mekkája, a filmvarázslat megteremtésének folyamata közel sem olyan zökkenőmentes, mint amilyennek a csiszolt végtermék látszik. Mivel annyi tehetséges színész, rendező, díszlettervező és író verseng ugyanazért a korlátozott számú lehetőségért, gyakori, hogy a projektek több részlegen keresztül cserélnek gazdát, miközben a stúdiók a tökéletes tehetséget keresik, hogy pénzcsinálót hozzanak. Nemcsak a verseny éles, de a művészi különbségek is kihívásokat és felfordulást okozhatnak a produkciókban, ha ennyi alkotó dolgozik együtt egy egységes elképzelésen. Nem ritka, hogy egész produkciókat leállítanak, és a projekteket elvetik az ilyen jellegű problémák miatt, a legjobb esetben talán egy-két színész lecserélésével.

Bár ezeket a szerepeket hibátlanul alakították azok a színészek, akik végül megkapták a szereposztást, azonban váratlan alternatívák is játszhatták volna őket.

1) Britney Spears Allie szerepében- Szerelmünk lapjai (2004)

25 ritka fotó kedvenc sztárjainkról, ahogy eddig nem láthattuk őket

A gyerekkorában éneklő Britney-ről készült videók bizonyítják, hogy ugyanolyan jól és természetesen tud övezni és eltalálni a nehéz hangokat, mint bármelyik pop-erőművész, de a színésznő és énekesnő beskatulyázták abba a személyiségbe, amely a nemzetközi sztárságig vitte.

Sok mindent lehetne még mondani arról, hogy a szexualitásukat birtokló és szórakoztató, trendi tartalmakat létrehozó befolyásos nőket hogyan ássák alá és gúnyolják ki tehetségtelennek – de ez már egy teljesen más téma. Ennek ellenére a popsztár volt az egyik első számú választás Allie szerepére a klasszikus románcban, de végül Rachel McAdams miatt elvesztette a szerepet. Mivel a szerepre több színésznőt is alaposan megfontoltak, biztosra vehető, hogy Spears meghallgatásai magával ragadó alakítást ígértek, valamint olyan ismertséget, amely tömegeket vonzott volna a mozikba.

2) Matthew McConaughey Jack szerepében a Titanic című filmben (1997)

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

Bár Leonardo DiCaprio alakítása a szabad szellemű, szerény és bájosan jóképű művészről a popkultúra egyik legfelismerhetőbb karaktere, Matthew McConaughey nagyon is majdnem bezsebelte a szerepet magának. Rob Lowe Literally című podcastjében McConaughey elmondta, hogy egészen addig jutott, hogy Kate Winslettel forgatott próbafelvételeket. „Emlékszem, tényleg azt hittem, hogy meg fog történni… nem így történt” – siránkozott a színész.

3) Ben Affleck Joshként- Spinédzserek (1995)

18 világsztár, aki hihetetlen változáson ment keresztül az elmúlt pár évben

Nehéz elképzelni bárki mást, mint a látszólag kortalanul jóképű Paul Ruddot Cher Horowitz egykori mostohatestvérének, Paulnak a szerepében – de majdnem Ben Affleck is lehetett volna. „Ben Afflecket hoztam be Josh szerepére. Úgy gondoltam, hogy mesés lenne rá. Tényleg megpróbáltam Ben Afflecknek szerezni a szerepet” – magyarázta Carrie Frazer casting igazgató. Frazier már nem állt kapcsolatban a projekttel, miután az stúdiót váltott, és a szerepet Paul Rudd kapta meg.

4) Reese Witherspoon Cherként- Spinédzserek (1995)

Reese Witherspoon

A Buzzfeednek adott interjújában Reese Witherspoon arról beszélt, hogy mennyire szerette volna megkapni Cher szerepét a Spinédzserekben. „Annyira kemény meghallgatáson voltam a Spinédzserekre, és nem kaptam meg” – vallotta be a színésznő, aki kifejtette, hogy Amy Heckerling rendezőnő 2015-ben megerősítette, hogy a Doktor Szöszit Alicia Silverstone csak hajszál híján veszítette el a szerepet.

1 2 3