11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

  • 1 év ago
  • 6815 Views
  • 1 0
11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

A filmek és képregények megalkotása sok ember kemény munkájának áldozata. Általános szabály, hogy minden apró részletre odafigyeljenek, amikor a főszereplők világát és személyiségét tervezik. Viszont előfordul, hogy még a legprofibbak is elejtenek apró hibákat, amiket csak a rendkívül figyelmes nézők vesznek észre.

Következő cikkünkben összegyűjtöttünk 11 logikai hibát a szuperhős filmekből, amiket valószínűleg nem vettél észre a cselekmény zajlása közben.

(1) Pókember és a lámpa

11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

Amikor Peter Parker ki akarta találni, hogy hálóvetője hogyan is működik, véletlenül egy lámpát a falhoz vág. Viszont pár perccel később, amikor nagynénje kopogtat az ajtón, a lámpát sértetlen állapotban az eredeti helyén látjuk.

(2) Pókember és az időzavar

Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming)

Az egész Pókember történet egy nagy logikai hibával néz szembe. Leginkább ahhoz van köze, hogy a film alkotói nem tudták eldönteni, hogy mikor is zajlanak a film eseményei.

  • Az Amerika Kapitány: Polgárháború című film cselekménye 2016-ban történik.
  • A Polgárháborúban az államtitkár megosztja, hogy az első New York-i támadás négy évvel ezelőtt következett be, tehát a Bosszúállók eseményei 2012-ben kellett, hogy történjenek.
  • Az Amerika Kapitány: Polgárháború után pár hónappal megjelenik a Pókember: Hazatérés. A film egy visszatekintéssel kezdődik, ahol megmutatják, ahogy a Bosszúállók első küzdelme után takarítják el a roncsokat.
  • Ez a jelenet után azt mondják nekünk, hogy azóta 8 év telt el. (Ne felejtsük el, hogy a Hazatérésben történő eseményeknek 2 hónappal az Amerika Kapitány: Polgárháború után kéne zajlaniuk).
  • Mint kiderült, 2 hónap helyett 4 év telt el a Polgárháború és a Pókember: Hazatérés között.
  • Ez viszont egy nagyobb problémához vezet: ha a Pókember: Hazatérés 8 évvel A Bosszúállók után történik, az az jelentené, hogy a Pókember cselekménye 2020-ban zajlik — 2 évvel A Bosszúállók: Végtelen Háború után, amikor Pókember még nem is a csapat tagja.

Hát, talán Pókember igazából időutazó és 8 év után visszatér a 4 évvel azelőtti eseményekhez. Bárhogy is, nem sok értelme van.

(3) Thor és az éghajlatok

11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

Egy földrajzi hiba csúszott a A Thor című filmbe, amikor Thor rossz irányba indult el. Az éghajlatok hibás felismerésével kezdődik. Amikor a villámisten úgy dönt, hogy megkeresi pörölyét, rájön, hogy nyugaton fogja megtalálni. Felnéz a Napra, hogy megállapítsa merre kéne elindulnia. Mivel ez reggel történik, a Nap keleten volt. Minden tárgy árnyéka nyugat felé mutat. Thor árnyéka a baloldalán volt, tehát valójában északra indult (ami a rossz irány volt számára).

1 2 3 4