12 színész, akik egy nemes ügy érdekében börtönbe kerültek

  • 8 hónap ago
  • 8484 Views
  • 2 3
12 színész, akik egy nemes ügy érdekében börtönbe kerültek

A sztárok is tudják, hogy pénzért nem lehet mindent megkapni – így néha hajlamosak ők is átlépni a határt, hogy felhívják az emberek figyelmét egy-egy problémára. Például a Jackass egyik szereplője, Steve-O 30 napos letöltendő börtönbüntetést kapott, miután még nyáron fellázadt a SeaWorld élménypark ellen, mondván kritikán aluli az, ahogy az állatokkal bánnak. Persze a tiltakozása nem volt épp szolid: egy kb. 30 méter magas darura mászott fel, ahová egy felfújható bálnadíszt vitt magával rajta obszcén felirattal, majd még a hatás kedvéért pár tűzijátékot is felengedett.

Lássuk a többi „lázadó” színészt és előadót, akik szintén egy nemes cél érdekében kerültek rácsok mögé.

1. George Clooney

George Clooney

A sármos színészt 2012-ben, édesapjával együtt tartóztatták le Washingtonban, miután a Szudáni Köztársaság nagykövetsége előtt a rendőrség elé lépett egy tüntetésen. Itt a humanitárius segítség hiánya, illetve a sok szudáni ártatlan áldozat miatt került sor a protestálásra. „Akárki akármit mond, megalázó dolog, ha letartóztatják az embert” – jelentette ki Clooney, majd hozzátette: – „de megérte ott állnom édesapámmal.”

2. Lucy Lawless

Lucy Lawless

Mindenki harcos hercegnője, Xena 2012-ben egy olajfúró hajón hallatta a hangját további Greenpeace-aktivistákkal: ezzel igyekezték eltántorítani az embereket attól, hogy folytassák az olaj kutatását az Arktiszon. Az incidens miatt pénzbüntetés és közmunka is várt a színésznőre.

3. James Cromwell

James Cromwell

A Babe színésze a PETA szóvivőjét követte a University of Wisconsin rendezvényén, és hangot adott véleményének, mely szerint az egyetem állatkísérletei „nem tudományosak! Ez kínzás! Bűntény!” Az állatvédő csapatot előzetesbe helyezték.

1 2 3 4