12 színész, akik egy nemes ügy érdekében börtönbe kerültek

  • 9 hónap ago
  • 8494 Views
  • 2 3
12 színész, akik egy nemes ügy érdekében börtönbe kerültek

A sztárok is tudják, hogy pénzért nem lehet mindent megkapni – így néha hajlamosak ők is átlépni a határt, hogy felhívják az emberek figyelmét egy-egy problémára. Például a Jackass egyik szereplője, Steve-O 30 napos letöltendő börtönbüntetést kapott, miután még nyáron fellázadt a SeaWorld élménypark ellen, mondván kritikán aluli az, ahogy az állatokkal bánnak. Persze a tiltakozása nem volt épp szolid: egy kb. 30 méter magas darura mászott fel, ahová egy felfújható bálnadíszt vitt magával rajta obszcén felirattal, majd még a hatás kedvéért pár tűzijátékot is felengedett.

4. Martin Sheen

Martin Sheen

2007-ben a Nevada Test Site területén illegálisan tartózkodó színész a nukleáris tesztelések ellen tüntetett csapatával, melynek jutalma ugyancsak börtön lett. „Az elnök emberei”sorozat főszereplője bizonyára a való életben is szívesen töltene be felelős pozíciót a kormányban.

5. Daryl Hannah

Daryl Hannah

A Sense8-ben is feltűnő színésznő 2013-ban a Fehér Ház kapujához bilincselte magát. A tiltakozás célja a Keystone XL Pipeline ellen szólt, mely egy olajcsővezeték Kanada és Texas között. Ennek a kibővítése a mai napig vitatott téma, de a színésznő akciója nem aratott nagy sikert.

6. Noah Wyle

Noah Wyle

A Vészhelyzet másik szereplőjét egy hónappal kollégája, Clooney után csukták le, amiért a Medicaid program megszüntetése ellen tiltakozott, ami nagyban befolyásolta volna az idősek sorsát. A színész megjegyezte: „George foglalkozzon a nemzetközi dolgokkal – majd én kezembe veszem az irányítást a hazai problémákkal kapcsolatban.”

1 2 3 4