12 színész, akik egy nemes ügy érdekében börtönbe kerültek

  • 9 hónap ago
  • 8495 Views
  • 2 3
12 színész, akik egy nemes ügy érdekében börtönbe kerültek

A sztárok is tudják, hogy pénzért nem lehet mindent megkapni – így néha hajlamosak ők is átlépni a határt, hogy felhívják az emberek figyelmét egy-egy problémára. Például a Jackass egyik szereplője, Steve-O 30 napos letöltendő börtönbüntetést kapott, miután még nyáron fellázadt a SeaWorld élménypark ellen, mondván kritikán aluli az, ahogy az állatokkal bánnak. Persze a tiltakozása nem volt épp szolid: egy kb. 30 méter magas darura mászott fel, ahová egy felfújható bálnadíszt vitt magával rajta obszcén felirattal, majd még a hatás kedvéért pár tűzijátékot is felengedett.

7. Hayden Panettiere

Hayden Panettiere

A 2007-ben még csak 18 éves színésznő ellen érkezett letartóztatási végzés Japánban, amiért barátaival megpróbáltak megállítani egy delfinvadászatot, méghozzá úgy, hogy a vadászterületen szörföztek. A végzés indoka: Panettiere és csapata „akadályozták a nemzetközi kereskedelmet”.

8. Danny Glover

Danny Glover

A „Halálos fegyver” című film sztárja egy békés protestálás résztvevője volt a Sodexo vállalat ellen annak dolgozóival – a cél pedig a normális munkakörülmények kikényszerítése lett volna. A felsorakozott rendőrség hiába szólította fel őt háromszor is a távozásra, erre nem került sor – így került börtönbe a színész.

9. Woody Harrelson

Woody Harrelson

Egyike volt a 9 aktivistának, akik a Golden Gate-hidat megmászva tiltakoztak egy mamutfenyőerdő kiirtása ellen még 1996-ban. A legendás színész ezért a megmozdulásáért azonban nem díjat kapott, hanem bilincset.

1 2 3 4