Megindító és vicces filmek az apa-gyerek kapcsolatról, amiket mindenkinek látnia kell

  • 3 év ago
  • 6490 Views
  • 0 0
Megindító és vicces filmek az apa-gyerek kapcsolatról, amiket mindenkinek látnia kell

Egy Apa nélkülözhetetlen a családban. Most összegyűjtöttük a legjobb apás filmeket. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

Neked melyik a kedvenc apás filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

1) Csapda /Snitch, 2013/

Csapda /Snitch, 2013/

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

2) Végszükség /John Q, 2002/

Végszükség /John Q, 2002/

John Quincy Archibald (Denzel Washington) fia, Michael (Daniel E. Smith) hirtelen összeesik, miközben baseballozik a barátaival. John gyorsan a kórházba siet a fiával, ahol azzal kell szembesülnie, hogy a fiún csak egy szívátültetés segíthet. Sajnos John betegbiztosítása nem fedezi ezt a beavatkozást. John úgy érzi, hogy nincs más választása, túszokat ejt a kórházban, és arra kényszeríti az orvosokat, hogy hajtsák végre a beavatkozást.

3) Három férfi és egy bébi /Three Men and a Baby, 1987/

Három férfi és egy bébi /Three Men and a Baby, 1987/

Peter (Tom Selleck), Michael (Steve Guttenberg) és Jack (Ted Danson), a három jóképű, befutott agglegény lába elôtt hever az egész világ. A színész Jack épp külföldi forgatásra indul, amikor egyik ismerőse arra kéri, helyezze el néhány napig az egyik csomagját, majd ha lesz ideje, küld valakit érte. Jack természetesen beleegyezik, majd rögtön el is siet a stábbal. Csak jóval később jut eszébe, hogy szóljon barátainak és lakótársainak, az építész Peternek és a grafikus Michaelnek a dologról. Milyen a véletlen, Jack egyik régi barátnője, Sylvia (Nancy Travis) is ezt az időt választotta arra, hogy a fiúk ajtaja elé rakjon egy mózeskosarat, benne szerelmük gyümölcsével, a kis Maryvel. A két férfi persze azt hiszi, erről a csomagról van szó, kellőképp fel is háborodnak, nem tudnak ugyanis mit kezdeni az isten tudja hogyan működő aprósággal. Valójában azonban egy jelentéktelennek tűnő kis tasakot kellene megőrizniük, amiben jónéhány gramm kábítószer van.

4) Az élet szép /La vita è bella, 1997/

Az élet szép /La vita è bella, 1997/

1938-ban az ábrándos Guido beleszeret tanárnőjébe, Dorába. A lány egy náci tiszt menyasszonya, Guido viszont félig zsidó. Mindent megtesz azért, hogy a lány ne menjen hozzá a katonához, az esküvőn pincérként is feltűnik. A küzdelme sikerrel zárul, Dorát elveszi, és fiuk születik. Azonban a háború közbeszól, Guidot és családját internáló táborba hurcolják. Hogy szenvedésüket enyhítse, kitalálja, hogy az egész helyzet csak egy játék, ahol a rabok versenyzők, a fogva tartók pedig a játék vezetői. A történet a keserédes humor eszközével mutatja be a fantázia és a szeretet erejét a legnagyobb emberi drámák közepette.

5) Az élet fája /The Tree of Life, 2011/

Az élet fája /The Tree of Life, 2011/

Jack O’Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára, azokra az évekre, mikor szigorú apja és szerető anyja mellett férfivá ért. Gondolatai nem csak saját életét, de az egész emberiség lényegét helyezik számára új megvilágításba.

1 2 3