Anthony Hopkins legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

  • 3 év ago
  • 13523 Views
  • 0 0
Anthony Hopkins legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

A fantasztikus filmes ikon, Sir Anthony Hopkins közel 100 filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet. Filmes pályáját Az oroszlán télen Oroszlánszívű Richárdjaként kezdte, amiért a Brit Filmakadémia díjára is jelölték.

Ezután sikeresebbnél-sikeresebb produkciók következtek, mígnem A bárányok hallgatnak (1991) című filmjével fel nem ért a csúcsra és elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Ezután sem lassított és tovább gyártotta a mára már klasszikussá váló mozijait, amiből mi most a 10 kedvencünket választottuk ki.

10. Szenvedélyek viharában (1994)

Szenvedélyek viharában (1994)

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes és három fia, Samuel (Henry Thomas), Tristan (Brad Pitt) és Alfred (Aidan Quinn) a Sziklás hegység vadonjában él jó barátságban az amerikai őslakosokkal. Mind a három fiú más karakter, de mind talpraesettek. Egy napon Samuel bemutatja a családjának szíve választottját, Susannát (Julia Ormond). A testvérek viszonya ettől kezdve rohamosan romlani kezd, ugyanis Alfred is beleszeret a lányba, a lány pedig Tristanba szeret bele. A helyzet még tragikusabb lesz, amikor a három fiú hadba vonul az első világháború európai frontjaira.

9. Hitchcock (2012)

Hitchcock (2012)

A film a nagysikerű Alfred Hitchcock and the Making of Psycho című könyv adaptációja, mely bepillantást enged minden idők talán legnagyobb hatást kiváltó filmjének, a Psycho forgatási munkálataiba.

8. Zorro álarca (1998)

Zorro álarca (1998)

Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) évekig vívta harcát a kegyetlen kormányzó ellen Zorro álarca mögé bújva. A legyőzhetetlen és rettenthetetlen hős illúzióját keltő férfi azonban ugyanolyan hús-vér ember, mint bárki más, egy napon pedig a kormányzónak sikerül is sarokba szorítania. Feleségét megölik, lányát gyámság alá helyezik, őt magát pedig börtönbe vetik. Csak húsz év múltán sikerül megszöknie a rácsok mögül, ekkorra azonban már túl öregnek bizonyul ahhoz, hogy felöltse a régi maszkot. A sors összehozza egy ifjú útonállóval (Antonio Banderas), aki talán méltó lehet Zorro álarcára.

7. Ha eljön Joe Black (1998)

Ha eljön Joe Black (1998)

William Parrish (Anthony Hopkins), a dúsgazdag üzletember 65. születésnapja előtt rosszul lesz. Pár nappal később egy rejtéjes fiatalember (Brad Pitt) érkezik a házhoz, aki a Halálként mutatkozik be. Parrish hamar rájön, hogy nem ellenkezhet, így alkut köt a fiatalemberrel, aki beleszeret egyik lányába. Ezzel időt nyer, de halhatalanságot nem.

1 2 3