Anthony Hopkins legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

  • 3 év ago
  • 13521 Views
  • 0 0
Anthony Hopkins legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

A fantasztikus filmes ikon, Sir Anthony Hopkins közel 100 filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet. Filmes pályáját Az oroszlán télen Oroszlánszívű Richárdjaként kezdte, amiért a Brit Filmakadémia díjára is jelölték.

6. Törés (2007)

Törés (2007)

Ted Crawford (Anthony Hopkins) rájön, hogy fiatal felesége megcsalja. Bosszúból kieszeli a tökéletes gyilkosságot, azonban tervét nem fedi fel senki előtt. Pisztolyt ragad, és elteszi láb alól a csalfa nőt. A házába rontó rendőrök Crawfordot pisztollyal a kezében találják. A nyomozó, Nunally (Billy Burke) a nőben felismeri a szeretőjét. Crawford nem tagad semmit, rövid úton a rácsok mögött találja magát. Az ügy egyszerűnek tűnik, ám a bíróság egyre jobban belebonyolódik az esetbe, miközben Crawford a háttérből tökéletesen mozgatja a szálakat. Úgy fest, minden a terve szerint alakul.

5. Amistad (1997)

Amistad (1997)

Az igaz történetet feldolgozó film egy csoport afrikai rabszolga hihetetlen útjának krónikája. Az afrikaiak elfoglalják elrablóik hajóját, és megpróbálnak visszatérni szeretett szülőföldjükre. Amikor a hajót, a La Amistadot elkapják, a foglyokat az Egyesül Államokba viszik, ahol a börtönben várják sorsukat, és a vád ellenük: emberölés. Lenyűgöző csata bontakozik ki, mely felkelti az egész nemzet figyelmét, és alapjaiban rengeti meg az amerikai igazságszolgáltatást. De a vádlott férfiak és nők számára a harc az emberiség legalapvetőbb jogáért folyik – a szabadságért.

4. A vadon foglyai (1997)

A vadon foglyai (1997)

Charles Morse Anthony Hopkins öregedő milliomos, akinek csinos feleségén kívül egyetlen szenvedélye az olvasás. De a nõk – úgy tűnik – kevésbé megbízhatók, mint a könyvek. Morse arra gyanakszik, hogy fiatal fotómodell feleségének, Mickey-nek Elle Macpherson viszonya van a megnyerő modorú divatfotóssal, Robert Greennel Alec Baldwin. Robert és Charles közös kirándulásra indul, repülőgépük azonban lezuhan Alaszka kietlen erdőségei fölött. Az öregedő milliomos és a divatfotós magára marad a vadon mélyén. Ráadásul hamarosan kiderül, hogy egymásra sem számíthatnak.

1 2 3