A világ 12 legveszélyesebb útja, amitől még a vér is meghűl az ereinkben

  • 3 év ago
  • 7823 Views
  • 2 0
A világ 12 legveszélyesebb útja, amitől még a vér is meghűl az ereinkben

Mi Magyarok már egy kanyargósabb hegyi szerpentinen kocsikázva is hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a világ egyik legveszélyesebb útján autózunk. Ha bele vesszük a magyar közutakon található kátyúkat, akkor persze valahol igazunk is van, de mint azt az alábbiakban majd Ti is láthatjátok, a világ legveszélyesebb útszakaszai nem (kizárólag) a hiányos útburkolatuk miatt váltak azzá, amik.

10. Transz-szibériai országút

Ausztrália országútjai és a Transz-kanadai országút mellett a Transz-szibériai országút a világ egyik legveszélyesebb ilyen jellegű útja. A Szentpétervár és Vlagyivosztok között húzódó út hegyeket, erdőket, sivatagokat és számos időzónát is átszel. Ha mindez nem lenne elég, az út nagy része nincs igazán kiépítve, ami tovább növeli a veszélyfaktort, nem is beszélve a szibériai vadállatokról, amelyek csak azt várják, hogy egy-egy balszerencsés utazó járműve lerobbanjon.

11. Hókanyon, Japán

A Hida-hegységben található Tateyama 3015 méter magas, Japán egyik szent hegyének tartják számon és valószínűleg az egyik leghavasabb terület a Földön. A Hida-hegység a japán Alpok részét képezik és a meteorológusok szerint bizonyos részein akár 38 méter hó is hullhat egy év alatt. Bármilyen hihetetlen, a hófedte tájat egy főútvonal szeli át, mely az óceánparti Toyama városánál indul, a nyugati oldalon éri el a Tateyama-csúcsot és egy hosszú alagúton vezet tovább Nagano prefektúrába, ahol az 1998-as téli olimpiát is rendezték. Az autóút ezen szakaszát Japánban csak úgy ismerik, a hókanyon.

12. Linking kanyarok, Kína

99 kanyar és 1500 méteres szintkülönbség. Az Ég kapuja nevű hegységben, a mennyei kapcsolat nevű út. Azért Kínában is vannak érdekes dolgok, igaz? Sőt! A helyiek ugye nagyon babonásak, a 9-es szám a mennyországot hivatott szimbolizálni. Ezért se véletlen a kanyarok száma. Érdekes, igaz?

12 brutálisan őszinte illusztráció egy komoly kapcsolat mindennapjairól

(Forrás: www.vitorlazas.hu)

1 2 3 4