A világ 12 legveszélyesebb útja, amitől még a vér is meghűl az ereinkben

  • 3 év ago
  • 7832 Views
  • 2 0
A világ 12 legveszélyesebb útja, amitől még a vér is meghűl az ereinkben

Mi Magyarok már egy kanyargósabb hegyi szerpentinen kocsikázva is hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a világ egyik legveszélyesebb útján autózunk. Ha bele vesszük a magyar közutakon található kátyúkat, akkor persze valahol igazunk is van, de mint azt az alábbiakban majd Ti is láthatjátok, a világ legveszélyesebb útszakaszai nem (kizárólag) a hiányos útburkolatuk miatt váltak azzá, amik.

4. Commonwealth sugárút, Fülöp-szigetek

Az eddig felsorolt utak főleg a környezeti tényezők és az extrém elhelyezkedés miatt számítanak veszélyeseknek. A Commonwealth sugárúton ilyesmiktől nem kell tartani, azonban rettenetes vízelvezetési rendszere miatt több ezer autós, kerékpáros és gyalogos vesztette már életét rajta.

5. Federal Highway 1, Mexikó

Mexikóra általánosságban jellemző, hogy tele van kétes biztonságú utakkal, ráadásul az országban még gyakorlati vizsgára sincs szükség ahhoz, hogy valaki a volán mögé ülhessen, így lényegében minden út veszélyesnek mondható errefelé. A Federal Highway 1 (1-es számú szövetségi országút) azonban még ezek közül is kiemelkedik, ugyanis tele van beláthatatlan kanyarokkal és bármiféle biztonsági korlát is hiányzik mellőle. Az országút pocsék állapotban van és egyszerűen életveszélyes végighajtani rajta.

6. James Dalton országút, Alaszka

Habár ezen az úton többnyire tapasztalt, jéghez szokott kamionosok kelnek csak át, még így is hihetetlenül veszélyes, amit a heti rendszerességű ütközések és más balesetek is igazolnak. Ha valaki ezen az úton készül átkelni, annak erősen ajánlott túlélő felszerelést is magával vinnie.

1 2 3 4