A 10 kedvenc filmünk Denzel Washingtontól, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 15067 Views
  • 2 0
10 Denzel Washington film, amit mindenképpen látnod kell

Denzel Wahington folyamatosan magas szinten játszó előadóművész korunk egyik legmeghatározóbb filmes alakja, aki egyszerűen képtelen rossz filmben szerepelni, ezért is voltunk nagy bajban a lista összeállításakor.

Íme a tíz kedvencünk tőle!

10. A Védelmező (The Equalizer, 2014)

A Védelmező (The Equalizer, 2014)

Robert McCall (Denzel Washington) évekkel ezelőtt visszavonult. Azelőtt kommandósként szolgált, de leszerelt, megrendezte a halálát, és új, nyugodtabb életet kezdett. Egy szörnyű bűncselekmény azonban felébreszti benne szunnyadó természetét. Robert egy fiatal lány megmentésére indul, akit orosz maffiózók raboltak el. A kegyetlen bosszúhadjárat nem csupán a megtorlásról szól, hanem arról is, hogy a törvény néha kevés az ártatlanok védelmezésére, és alkalmasint a hősök kénytelenek áthágni azt a törvényt, amit védelmeznek.

9. Déja Vu (Deja Vu, 2006)

Déja Vu (Deja Vu, 2006)

Mindenki tudja, milyen az az érzés, amikor úgy érezzük, mintha egy eseményt átéltünk volna már korábban. Doug Carling (Denzel Washington) ügynököt épp egy deja vu vezeti egy furcsa bűnesethez. Egészen határozottan érzi, hogy a halott lányt már látta valahol, és a komp nem baleset folytán égett le. Egy különleges katonai eszközzel felszerelkezve elindul, hogy elfogja a tetteseket, és kiderítse, honnan is ered a megmagyarázhatatlan érzés.

8. Hurrikán (The Hurricane, 1999)

Hurrikán (The Hurricane, 1999)

Rubin “Hurrikán” Carter (Denzel Washington) a legígéretesebb középsúlyú bokszoló, aki már a zsebében érzi a bajnoki címet. Egy nap azonban a sors boldogsága útjába áll. Egy New Jersey-ben történt hármas gyilkosság elkövetésével vádolják. Bár a férfi tudja, hogy ártatlan, hamis bizonyítékok alapján mégis sikerül elítélni és bebörtönözni őt. A bezárva töltött évek során elfelejti korábbi harci szellemét, mígnem egy rajongója mozgalmat indít kiszabadításáért.

7. Az 54. hadtest (Glory, 1989)

Az 54. hadtest (Glory, 1989)

Amerikában a polgárháború idején a háború vége felé az északiak rosszul állnak. Robert Gould Shaw (Matthew Broderick) ezredest azzal a feladattal bízzák meg, hogy szervezze meg az első olyan ezredet, amiben többnyire fekete katonák harcolnak. A történelmi alakulat a legendás 54. hadtest, amelyben főleg szökött rabszolgák és önkéntes polgárok álltak hadba. Shaw a fejébe veszi, hogy bebizonyítja ország-világ előtt, hogy az afrikai származású emberekből is lehet jó katonát faragni. Munkájában segíti Trip (Denzel Washington), egy szökött rabszolga és John Rawlins (Morgan Freeman), a sírásó is.

1 2 3