A 10 kedvenc filmünk Denzel Washingtontól, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 15058 Views
  • 2 0
10 Denzel Washington film, amit mindenképpen látnod kell

Denzel Wahington folyamatosan magas szinten játszó előadóművész korunk egyik legmeghatározóbb filmes alakja, aki egyszerűen képtelen rossz filmben szerepelni, ezért is voltunk nagy bajban a lista összeállításakor.

6. Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Frank Lucas (Denzel Washington) teljesen észrevétlen maradt, míg a belváros egyik fekete gengszerterének szűkszavú sofőrje volt. De főnöke hirtelen halálakor úgy dönt, eljött az ő ideje, és hatalomra tör. Elkezdi megvalósítani önmagát, és kiépíti saját hálózatát. Richie Roberts (Russell Crowe) az igazi becsületes rendőr, akit társai nem tartanak sokra, mivel nem elég dörzsölt. Lucas és Roberts az ellenkező oldalon ugyan, de szigorú morális rendszert követve vállalják a magányos farkas szerepét. Ahogy a maffiavezér hatalma kiteljesedik, a rendőr egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elcsípje a drogbárót.

5. Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

A Föld kiégett romjai között egy titokzatos férfi vándorol, táskájában egy féltve őrzött ereklyével, ami mindennél többet ér számára. A könyvön talán az emberiség sora múlik, Eli pedig minden erejével azon van, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe.

4. Érvek és életek (The Great Debaters, 2007)

Érvek és életek (The Great Debaters, 2007)

A The Great Debaters története 1935-ben játszódik, amikor Melvin B. Tolson (Denzel Washington), a texas-i Wiley College diákjaival egy vitakört alakít, hogy részt vehessenek egy tudásalapú országos versenyen, ahol a Harvard Egyetem tanulóival kerülnek szembe. A film igaz történetet dolgoz fel.

1 2 3