15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

  • 3 év ago
  • 6049 Views
  • 2 0
15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

Sok csodálatos hely a világon nem tartozik a turisták első számú célpontjának, ugyanis ezek a helyek majdhogynem megközelíthetetlenek. 

13) Saint Marcel d’Ardeche barlangja, Franciaország

Saint Marcel d'Ardeche barlangja, Franciaország

Ezt a helyet 1836-ban találta meg egy francia vadász. A Saint-Marcel-D’ardèche Grotto (Saint-Marcel-d’Ardeche) Rhône régióban található a Francia Alpokban. Ez egy hatalmas barlang kristálytiszta vízzel és színes sziklákkal.

14) Márvány Barlangok, Chile

Márvány Barlangok, Chile

A Cuevas de Mármol, Marble Caves, a Márvány barlangok egy félsziget mellett található a General Carrera nevű jeges tó partján, amely Chile és Argentína határán fekszik. Ez a szokatlan lélegzetelállító geológiai képződmény évezredek alatt alakult ki. A csillogó márványfalak hihetetlenül szépek és turista csalogatóak. A helyszínt nem lehet szárazföldön megközelíteni. A tavon hajóval, csónakkal megközelíthetőek a barlangok, amennyiben a vízállás megengedi. A legközelebbi nagyváros a General Carrera tó chilei oldalán Chile Chico. A legközelebbi repülőtér Santiago de Chile-ben található, kb. 2500 km-re a tótól.

15) A Las Lajas szentély, Kolumbia

 A Las Lajas szentély, Kolumbia

A szentély Kolumbia és Ecuador határán lévő szurdokban található. Ez a neogótikus épület a belső tereivel lenyűgöző! A templom 45 méterrel emelkedik a folyó felett a sziklák és a vízesések között.

18 vicces kép, amit pont a katasztrófa előtt sikerült lekapni

(Forrás: 5funfacts.com)

1 2 3 4