15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

  • 3 év ago
  • 6072 Views
  • 2 0
15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

Sok csodálatos hely a világon nem tartozik a turisták első számú célpontjának, ugyanis ezek a helyek majdhogynem megközelíthetetlenek. 

9) Flores – sziget, Portugália

Flores - sziget, Portugália

A természetimádók paradicsoma, Flores-sziget az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Nemzeti parkja egyedülálló növény- és állatvilággal rendelkezik. Az Azori-szigetek legnyugatibb pontján Portugália partjainál fekszik. Nevét a portugál „virágkötészet”-nek fordítják le, mert szinte a teljes területét különböző színes virágok borítják. Természetesen vannak termálforrások, lagúnák, rizsföldek, rohanó patakok, kanyonok, hangulatos falvak, tavak, vulkánok és világhírű barlangok. Ennél zöldebbet elképzelni sem lehet, és itt éri el az embert az igazi világ-széle hangulat.

10) A Pokol kapuja, (The Door to Hell vagy Darvaza kráter), Türkmenisztán

A Pokol kapuja, (The Door to Hell vagy Darvaza kráter), Türkmenisztán

Ez az óriási égő kráter körülbelül 60 méter átmérőjű és 20 mélységű. A helyiek ezt a helyet „a pokol ajtajának” hívják. Egyszer, a geológusok véletlenül felfedeztek egy hatalmas földgáztartalommal rendelkező barlangot. Az emberekre és állatokra gyakorolt káros hatások elkerülése érdekében a gázt el akarták égetni. A tűz néhány nap múlva kijutott, azóta is, több, mint 45 éve ég. Ez az egyedülálló és érdekes jelenség vonzza a turistákat a világ minden tájáról.

11) Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazília

 Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazília

A Lencois Maranhenses Nemzeti Park (Lençóis Maranhenses) az Atlanti-óceán partján, Északkelet-Brazíliában található. Minden évben az esős évszak alatt több ezer türkizkék lagúna jelenik meg a homokdűnék között. Egyszerűen lenyűgöző! Rejtélyes, hogy aszály után, hogyan érnek a halak és rákok a helyszínre évről évre. A Lencois Maranhenses látogatásának legjobb ideje július-szeptember, amikor a lagúnák teljes kapacitását elérik.

12) Setenil de las Bodegas, Spanyolország

Setenil de las Bodegas, Spanyolország

Setenil de las Bodegas község Spanyolországban, Cádiz tartományban. Setenil de las Bodegas Alcalá del Valle, Cañete la Real, Ronda, Olvera és Torre Alháquime községekkel határos. Lakosainak száma 2732 fő (2018).

1 2 3 4