15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

  • 3 év ago
  • 6032 Views
  • 2 0
15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

Sok csodálatos hely a világon nem tartozik a turisták első számú célpontjának, ugyanis ezek a helyek majdhogynem megközelíthetetlenek. 

5) Silfra hasadék, Izland

Silfra hasadék, Izland

A Silfra hasadék, ingvellir, az európai és amerikai lemez találkozásánál, a Thingvellir Nemzeti Park közelében, Izlandon található.

6) Isola Bella, Olaszország

Isola Bella, Olaszország

Isola Bella (szicíliai nyelven: Ìsula Bedda) kicsiny sziget Szicília keleti partjainál, Messina és Catania között félúton, Taormina közelében. A szigetet, mely a Jón-tenger apró öblében fekszik a „Jón-tenger gyöngyszeme” néven is ismerik. A sziget egészen 1990-ig magántulajdonban volt, amikor is Szicília régió megvásárolta és természetvédelmi területté alakította.

7) Popeye falu, Málta

Popeye falu, Málta

Málta északnyugati részén található Mellieha, mely a mai napig megőrizte az egykori kis halászfalu báját. Mellieha közelében található az egyedülálló filmes látványosság, a Popeye falu. Ha valaki Máltán nyaral érdemes ellátogatnia a tengerpart szélén található díszletfaluba. Ez a falu a Popeye című filmhez készült díszletfalu, mely az 1980-as, Robin Williams címszereplésével forgatott film helyszínéül szolgált. Kunyhói kanadai és holland faanyagból épültek 1979-ben, melyek felépítéséhez nyolc tonna faanyagot és kétezer gallon festéket használtak fel.

8) Dongchuan vörös völgy, Kína

Dongchuan vörös völgy, Kína

Dongchuan vörös völgy egy hegyvidéki völgy Dél-Nyugat-Kunming-ban, Yunnan tartomány fővárosa. A nyilvános infrastruktúra távoli elhelyezkedése miatt ez a hely nincs rajta minden kínai idegenforgalmi térképen. Az 1990-es évek közepén fedezték fel a méltán legszebbnek nevezett vörös völgyet. A hullámos tájképek egy patchwork paplanra hasonlítanak, a barna és vörös árnyalataiban pompázik, mely a magas ásványi anyagoknak köszönheti színét.

1 2 3 4